Petrer renova la il·luminació completa de l’Avinguda Madrid per tecnologia LED de baix consum

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El canvi suposarà un estalvi energètic estimat en 10.000 euros anuals

La Regidoria de Servicis Generals de l’Ajuntament de Petrer acaba de dur a terme una renovació completa de tota la il·luminació d’una de les principals artèries del municipi i de major concentració comercial, l’avinguda Madrid.

En concret, l’actuació ha consistit en la substitució de lluminàries de vapor de sodi a alta pressió (VSAP) per lluminàries de tecnologia LED, més eficients. En total s’han substituït 84 lluminàries VSAP de 250W de sodi per LED de 70W, la qual cosa suposa reduir la potència instal·lada de 37 kW a 19 kW.

“Aquesta inversió d’eficiència energètica suposarà al nostre Ajuntament un estalvi energètic estimat de 10.000 euros anuals”, ha destacat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz, qui ha recordat que “aquesta actuació concreta en una de les zones més estratègiques de la nostra ciutat forma part d’un pla molt més ampli que portem executant des de fa uns mesos i que, en total, contempla la substitució de prop de 1.000 lluminàries amb tecnologia LED en carrers i edificis públics, amb el consegüent estalvi econòmic i la millora de la potència lumínica”.

L’edil també ha volgut ressaltar la “gran faena del personal de la regidoria, ja que el seu esforç per a executar aquest treball amb personal propi, sense deixar d’atendre el treball que generen els avisos diaris, ha permés reduir al màxim el cost de l’actuació”.

La inversió realitzada en aquesta actuació a l’avinguda Madrid ascendeix a poc menys de 15.000 euros, per la qual cosa, sobre la base de l’estalvi anual estimat, el retorn de la inversió significarà un poc més d’un any.

D’aquesta manera, amb aquest programa d’actuacions d’eficiència energètica en l’Enllumenat Públic planificat anualment per la Regidoria de Servicis Generals, Petrer atén els compromisos adquirits en el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia al qual l’Ajuntament està subscrit.