Petrer quadruplica els fons per a subvencions, impulsant el desenvolupament social, cultural, esportiu i educatiu en col·lectius i associacions locals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Amb relació al que es destinava fa 8 anys

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, han fet balanç de les subvencions aprovades per l’Ajuntament de Petrer i que en l’últim any han ascendit a 550.000 € a col·lectius i aasociaciones de tipus social, cultural, educatiu i esportiu. A esta quantitat caldria sumar els 200.000 anuals que l’Ajuntament, des de fa 3 anys, entrega per a la revitalització del centre històric de la ciutat, tant per a l’adquisició de vivendes com per a la rehabilitació d’aquestes.

Mentres en altres poblacions els centres històrics es degraden o es despoblen, amb aquest projecte impulsat fa tres anys per l’equip de Govern estem veient com hi ha una regeneració d’aquesta zona de la població amb molts jóvens que estan fixant les seues residències allí”, ha indicat Poveda.

El volum de subvencions destinades a col·lectius suposa quadruplicar els fons que destina l’Ajuntament en relació amb fa 8 anys. “Aquest ha sigut i continua sent un dels nostres compromisos com a equip de Govern perquè entenem que tots aquests col·lectius al seu torn també tenen un compromís amb la ciutat i és el que volem secundar”, ha remarcat l’alcaldessa.

Així, els casos més significatius són, per exemple les subvencions en els col·lectius de l’òrbita de Serveis Socials que han crescut un 160,78 €, passant dels 23.200 € en 2015 als 60.500 € d’enguany; o les subvencions per a activitats d’associacions i culturals de l’àmbit de Cultura que han crescut un 1.486% en relació amb els destinades fa 8 anys, que han passat de 2.900 € a 46.000 €. També hi ha hagut un fort increment a dotar econòmicament la Seu Universitària, que han passat de 7.500 € a 25.000 €, o a l’entitat Càritas interparroquial, que ha crescut un 145%, que han passat de 5.300 € a 13.000 €.

Altres pujades importants ha sigut per als col·lectius d’Esports, que en 2015 és van destinar 42.000 € i enguany s’arribarà als 80.000 €, la qual cosa suposa un creixement del 90,48% i a la qual caldrà sumar 67.000 euros als clubs de natació destinats a cobrir els gastos de desplaçament a altres piscines ja que es troba en obres la de Sant Ferran.

Es posa de manifest que continuem treballant per allò que considerem que és el centre i el pilar de totes les nostres polítiques, com són els persones i sobretot eixe gran moviment associatiu que ha existit sempre”, ha conclòs l’alcaldessa.