Petrer presenta al·legacions contra la decisió de Conselleria d’anul·lar les obres ja delegades a l’escola infantil Verge del Remei

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els tècnics municipals argumenten que les obres són “urgents i necessàries”, ja que una part d’estes afecten la coberta de l’edifici

La Junta de Govern Local ha aprovat hui presentar al·legacions contra la decisió de la Conselleria d’Educació d’anul·lar les obres de reparació a l’Escola Infantil Verge del Remei, la delegació del qual ja va ser aprovada per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, dins del pla Edificant.

Esta acció respon a la imperiosa necessitat de “reparacions en l’edifici, especialment a causa de les greus filtracions que ocorren durant les pluges i a la vulnerabilitat de la seua població infantil”, ha indicat la regidora d’Educació, Patricia Martínez.

L’informe tècnic de l’Ajuntament destaca la urgència i necessitat d’estes obres, amb èmfasi en els problemes de la coberta de l’edifici. S’indica que, des que es construí en 2003, el centre ha patit constants filtracions, que ha afectat significativament les condicions d’estanquitat i salubritat del centre.

La proposta original, valorada en 404.937,25 €, inclou la reconstrucció de la coberta, reparacions interiors i la creació d’una nova aula de psicomotricitat, entre altres millores. Este projecte ja va comptar amb el vistiplau de la Generalitat, que va delegar competències a l’Ajuntament perquè es pogueren fer els treballs, però ara el nou executiu que governa l’Administració valenciana ha decidit anul·lar-lo.

Malgrat la declaració de lesivitat emesa per la Conselleria, l’Ajuntament de Petrer sosté que la delegació de competències per a estes obres està justificada per l’interés general i la necessitat urgent de garantir la seguretat i benestar dels xiquets i xiquetes que assistixen a l’escola.

La decisió de presentar al·legacions ha sigut aprovada hui per PSOE i Esquerra Unida-Compromís en la Junta de Govern Local, mentre que el PP s’ha negat a votar a favor i a pronunciar-se sobre este tema. La regidora ha insistit en la importància de “conducta amb les reparacions proposades per a previndre danys majors i assegurar un entorn educatiu segur i adequat per al desenvolupament infantil”.