Petrer millora la il·luminació escènica i incorpora mitjans audiovisuals en el Teatre Cervantes per a promoure la creació de continguts digitals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El projecte ha sigut finançat en un 80% amb fons europeus Next Generation, amb una subvenció superior a 32.000 euros

 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Petrer acaba de dur a terme una actuació de millora i modernització, amb un enfocament de gestió sostenible, de la il·luminació escènica i els mitjans audiovisuals del principal espai escènic del municipi, el Teatre Cervantes.

L’actuació ha comptat amb una inversió superior als 40.000 euros, dels quals el 80%, 32.321,82 euros, han sigut subvencionats per fons Next Generation de la Unió Europea, de la mà de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. 

D’esta manera, s’han incorporat quatre focus mòbils motoritzats led per a millorar la il·luminació de l’escenari i un circuit de gravació audiovisual per a millorar les direcció tècnica dels espectacles i afavorir la gravació i creació de continguts digitals. 

Esta millora s’unix a altres inversions de modernització ja realitzades al Teatre Cervantes com la insonorització de portes, la instal·lació d’un sistema  de bucles magnètics en la platea i en la taquilla del Teatre Cervantes de Petrer per a millorar l’accessibilitat de persones amb discapacitat auditiva, etc.

Cal recordar que el Teatre Cervantes va tancar la temporada 2022 amb un total de 10.345 espectadors repartits en els 39 espectacles que van configurar la programació de gener a desembre, 12 representacions més que l’any anterior. 

Els 10.345 espectadors suposen que, de mitjana, a cada espectacle de la programació de 2022 van assistir 265 persones, amb una inversió per persona de 15,22 euros. La inversió total en la programació de 2022 ha sigut de 158.000 euros aproximadament, davant dels 100.000 euros de l’any anterior.

Pel que fa a la programació en curs del Teatre Cervantes, fins al pròxim 20 de maig queden per davant huit espectacles per disfrutar dins de la programació de gener a maig, entre els quals es compten l’actuació aquest dissabte 25 de febrer de prestigiosa actriu Blanca Portillo, amb “Silencio” o l’espectacle d’humor  “Imbécil, midiendo las palabras” d’Álex O’Dogherty, entre altres.   

La programació completa es pot consultar en: https://petrer.es/programacion-cultural/.