Petrer invertirà 1,4 MM d’euros per a renovar el col·lector de clavegueram després del trencament en el Camí dels Plàtans

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La solvència tècnica i econòmica de l’Ajuntament ha permés fer front a quasi 3 MM d’euros en obras imprevistes d’urgència i per l’augment de les matèries primeres en els últims sis mesos

L’Ajuntament farà front a una nova obra sobrevinguda després del trencament del col·lector general de sanejament en el Camí dels Plàtans, la qual cosa suposarà una inversió prevista d’1,4 milions d’euros, ja que se substituiran 800 metres lineals fins a l’avinguda del Mediterrani.

 

El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha informat que esta obra sobrevinguda s’executarà en un temps breu “gràcies a la solvència dels tècnics municipals i a una sanejada situació econòmica que hem traçat l’Equip de Govern i que ens permet fer front a les adversitats mirant sempre per l’interés de la població”.

 

Els tècnics municipals han estat fent un estudi detallat després de detectar-se l’afonament en un tram del Camí dels Plàtans per un trencament del col·lector i s’han adonat que “reparar este trencament seria fer un pegat perquè la situació d’esta conducció és bastant precària fins a l’entroncament amb el col·lector de l’avinguda del Mediterrani”.

 

Després d’un estudi detallat i a l’espera del projecte d’execució definitiu “ens hem vist obligats a ampliar la partida destinada a la renovació de la xarxa de clavegueram en 1,4 MM€”, ha subratllat Poveda, que, no obstant això, ha assenyalat que “els veïns poden estar tranquils perquè som un govern que actua amb celeritat davant dels problemes i que hem fet una política molt rigorosa de contenció econòmica, que ens permet abordar este tipus de projectes imprevistos”.

 

El regidor d’Hisenda ha xifrat en 2,9 milions d’euros en els últims sis mesos les despeses imprevistes i l’ampliació de partides per l’increment de costos de la matèria primera. Des dels 370.000€ la remodelació total del clavegueram a l’avinguda Reina Sofia a causa del trencament produït per les fortes pluges en unes infraestructures ja molt deteriorades. Amb posterioritat, un altre imprevist va ser el reforç del vessant del castell degut als despreniments, que ha suposat 100.000 €, i ara 1,4 MM que costarà la remodelació del clavegueram del Camí dels Plàtans.

 

A la qual cosa cal sumar l’augment en 800.000 € fins a la xifra de 3,2 MM en què ha quedat finalment el pressupost de la reforma de la piscina coberta municipal de Sant Ferran, a causa de l’augment en el cost dels materials que s’estan produint a escala internacional. I els més de 200.000 € que suposaran les excavacions arqueològiques a la plaça de Baix, que encara que estem molt contents, ens suposaran un cost afegit.

 

Malgrat el pesar que dona haver de sufragar totes estes despeses sobrevingudes hem d’estar orgullosos i destacar d’una banda la ràpida reacció per a l’execució de l’obra”, en paraules de Poveda.

 

L’edil també ha fet èmfasi en la capacitat econòmica que en tot moment està demostrant l’ajuntament per a poder fer-se càrrec d’estos imprevistos. “Per a això no deixarem de realitzar cap obra però sí prioritzarem unes sobre les altres i les calendaritzarem en el temps, com fan els ciutadans en l’àmbit domèstic perquè nosaltres actuem des de l’Ajuntament amb la mateixa racionalitat que ho fan els veïns i veïnes”, ha subratllat Poveda.

 

L’edil ha recordat que esta capacitat d’inversió en obres i projectes no previstos es fa sense endeutar l’Ajuntament, i tenint un dels impostos i taxes més baixos que en anteriors mandats.