Petrer instal·larà punts violeta en els concerts de Festes Patronals per a previndre conductes violentes i agressions sexistes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

També hi haurà un punt d’informació “Igualment Visibles, Igualment Segurs” de l’Associació Iris LGTBIQA+de Petrer

 

Els concerts de música als parcs 9 d’Octubre i el Campet de les pròximes Festes Patronals del mes d’octubre tindran punts violetes per a assessorar, acompanyar, previndre i sensibilitzar sobre conductes violentes i agressions sexistes. 

Busquem un espai segur i lliure de violències masclistes, ja siga cas d’assetjament, d’abús o d’agressió sexual cap a les dones”, ha indicat la regidora de l’àrea, Ana Tortosa, que ha assenyalat que a més de personal de la regidoria i de l’empresa contractada a este efecte, dintre del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, també estarà l’Agent Tutor de la Policia Local. 

A més, enguany s’incidirà molt en la prevenció i informació sobre la submissió química, els seus efectes i els passos a seguir en el supòsit de ser víctima o presenciar una agressió. “Es repartirà material divulgatiu sobre aquest tema, perquè el punt violeta no sols serà estàtic sinó que també hi haurà persones movent-se per la zona”, ha assenyalat Miriam Alberola, promotora d’Igualtat de l’Ajuntament de Petrer que coordinarà l’operatiu i que estarà al capdavant d’un equip multidisciplinari de professionals. 

Es tracta, en definitiva, de disposar d’un espai segur i lliure de violències masclistes, ja siga cas d’assetjament, d’abús o d’agressió sexual cap a les dones, en els concerts on s’espera una major afluència de públic, als parcs del Campet i 9 d’Octubre.

Com a novetat, enguany, al costat del Punt Violeta, s’instal·larà també un Punt d’Informació LGTBIQA+ que comptarà amb els serveis d’informació, sensibilització i visibilització per a persones del col·lectiu LGTBIQA+ així com per a la ciutadania en general. Comptarà amb material informatiu i divulgatiu sobre diversitat sexoafectiva, orientació, expressió i identificació de gènere.  

Per al punt d’informació LGTBIQA+ s’ha contractat el projecte “Igualment Visibles, Igualment Segurs” de l’Associació Iris LGTBI de Petrer. 

Horari i Ubicació del Punt Violeta i del Punt d’Informació LGTBIQA+:

  • Dissabte 1 d’octubre: de 22.00 a 3.00 hores. Concert de Carlos Baute i DJ  Mario Bravo (Olivia) en finalitzar. Parc 9 d’Octubre 
  • Divendres 7 d’octubre: de 22.00 a 2.00 hores. Concert Patrulla 66, Sara Vera + T. Estil + Corazón Oxidado amb Tributo a Fito & Fitipaldis. Parc del Campet
  • Dissabte 8 d’octubre: de 24:00 a 3.00 hores. Concert de Serafín Zubiri i la Societat Unió Musical. Parc 9 d´Octubre 
  • Dimarts 11 d’octubre: de 20.00 a 3.00 hores.  Gran Festa de 40 Principales . Parc 9 d´Octubre