Petrer instal·la un sistema de ventilació pioner per a millorar l’eficiència energètica del Mercat La Frontera

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

També s’ha dotat al mercat d’un sistema domòtic per a controlar aspectes com a enllumenat, temperatura, etc.

 

En les últimes setmanes, la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Petrer ha realitzat diverses actuacions en el Mercat de la Frontera de Petrer encaminades a millorar l’eficiència energètica i la seguretat d’estes instal·lacions.

Segons ha explicat el regidor de l’àrea, Pablo Palao, en matèria d’eficiència energètica, “hem instal·lat turbines de grans dimensions que contribuïxen a reduir considerablement el consum, tant en calefacció com en refrigeració”.

Quant a les actuacions orientades a millorar la seguretat de l’edifici, Palao ha detallat que s’ha dut a terme una renovació del quadre elèctric general, i s’han eliminat els diversos subquadres que hi havia escampats per tot el recinte. A més, s’ha dotat al mercat d’un sistema domòtic que “ens permet el control total de l’enllumenat, les persianes automàtiques, les temperatures i les cambres frigorífiques”. 

Així mateix, s’ha habilitat un generador elèctric perquè, en cas d’avaria o fallada elèctrica de la xarxa, es cobrisquen les necessitats mínimes de la instal·lació sense perjudici per als productes emmagatzemats pels comerciants.

Les actuacions dutes a terme també han contemplat la substitució del sistema de refrigeració i el recobriment de la teulada interior de la cambra de productes carnis, un sistema que no es canviava des de l’obertura del mercat l’any 1989, la qual cosa permetrà millorar en eficiència i reducció de contaminació. 

Per a estes actuacions l’Ajuntament de Petrer ha comptat amb el suport econòmic de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, mitjançant una subvenció per import de 25.740,86 €.

El regidor ha expressat el seu propòsit de “continuar millorant aquest mercat i fent-lo més còmode com a via per a continuar potenciant el comerç de proximitat i km 0”. L’edil ha posat el focus en els consumidors, però també en la comunitat de comerciants, ja que “volem que tinguen les millors condicions per a oferir productes de màxima qualitat als milers de veïns i veïnes que cada setmana passen per aquí”.

En eixe sentit, Palao ha avançat que per al 2023 la regidoria ja s’està plantejant abordar noves millores tant en les instal·lacions com en l’experiència de compra de les persones que venen al mercat.