El municipi és un dels primers en la zona a comptar amb aquest nou servici que estarà totalment operatiu a la fi del pròxim mes de gener.

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Servicis Generals, ha instal·lat dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat empresarial (IVACE).

En concret, s’han instal·lat dues estacions de recàrrega semiràpida d’accés públic. Una d’elles a l’avinguda Reina Sofia s/núm. (junt a l’estació d’autobusos), a la zona de La Frontera; i la segona al carrer Calvari s/núm., al costat del parc 9 d’Octubre. La ubicació dels punts obeeix a criteris d’accessibilitat des de l’autovia, per a aquells conductors que necessiten entrar a repostar, així com de proximitat a zones d’interés turístic i comercial ja que la recàrrega completa dura aproximadament uns 40 minuts.

El cost d’aquest nou servici amb el qual Petrer “pretén avançar cap a models de consum menys contaminants i ecològics”, en paraules de l’edil de Medi Ambient i Servicis Generals, Fernando Díaz, ha sigut de 13.563 €, dels quals l’IVACE aporta 10.850,40 € i la resta l’ajuntament.

Aquesta acció s’emmarca dins de les diferents actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Petrer per a reduir el consum i disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle associats.

La posada en marxa dels punts de recàrrega serà abans del 30 de gener del 2020. Les reserves per a fer la recàrrega i el pagament es publicitarà en un futur, però la intenció és que l’Ajuntament s’adherisca a l’APP d’Iberdrola de Smart Mobility.

L’edil ha recordat que l’Ajuntament de Petrer està adherit al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, entre els objectius del qual es troba l’impuls de la mobilitat elèctrica.