L’Ajuntament seguix dissenyant l’àrea industrial avançada en la zona de La Pedrera i s’estan sol·licitant els informes de les diferents institucions i administracions públiques

L’Ajuntament de Petrer estudia connectar la nova àrea industrial avançada que està dissenyant en la zona de la Pedrera amb l’actual polígon de les Pedreres a través d’un pont sobre l’autovia”, ha indicat el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo.

L’objectiu és “facilitar i connectar les dues àrees perquè puguen crear sinergies entre les dos i compartir accessos, i així crear una gran àrea de mig milió de m²”, ha indicat Morcillo, que ha assenyalat que “aquells territoris amb un major pes del sector industrial són territoris amb major riquesa, major estabilitat en l’ocupació, millors salaris, resiliència i estabilitat econòmica, que és el que perseguim”.

A més, la connexió mitjançant un pont en l’autovia “reduirà la petjada de carboni i farà més sostenible el polígon, la qual cosa propiciarà una economia circular entre les empreses instal·lades allí”, en paraules de l’edil.

En estos moments els tècnics municipals d’Urbanisme continuen treballant en el disseny de la nova zona industrial, mentre es tramiten els permisos necessaris en les diferents administracions públiques. De fet, una empresa especialitzada d’enginyeria ha realitzat un estudi de trànsit i mobilitat per a certificar que les actuals infraestructures puguen absorbir l’increment de vehicles amb el nou polígon i s’ha remés a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transport perquè emeta el seu dictamen, pas previ a la sol·licitud de la Declaració d’Impacte Ambiental del nou polígon. El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha indicat que esta nova àrea industrial “aspira a convertir-se en una referent per a Petrer i la comarca i la seua ubicació és idònia per a l’expansió d’empreses que necessiten créixer i implantació de noves empreses, que és el que es pretén”.