Petrer encarrega un estudi per a analitzar a través d’imatges de satèl·lit els moviments del vessant del castell en els últims anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament fa una nova inversió de 130.000 euros, subvencionada al 80% per la Diputació, per a actuar sobre els clavills, evitar filtracions d’aigua i realitzar diversos estudis

 

Sis mesos després de realitzar una actuació d’emergència després del despreniment d’una roca de grans dimensions i altres més xicotetes en la cara est del vessant del castell-fortalesa, l’equip de Govern ja té preparada una nova inversió en el símbol més important i representatiu de Petrer. 

El regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Fernando Portillo, ha explicat que a l’inici de l’any es posarà en marxa una nova actuació per a  intervindre sobre la fortalesa, principalment per a actuar sobre els clavills per a la consolidació provisional dels llenços dels murs i evitar filtracions, i la realització de tres estudis tècnics que serviran de base per a la redacció d’un projecte d’actuació integral. 

En total la inversió prevista és de 133.600 euros, dels quals el 80% seran subvencionats per la Diputació Provincial. També s’ha sol·licitat a l’Administració autonòmica una subvenció sobre la base de l’una línia de subvencions per a edificis municipals de Presidència de la Generalitat. 

Portillo ha destacat la realització de tres estudis que poden aportar una informació “important a l’hora de licitar un projecte d’actuació integral i definitiva al castell”. Un d’eixos estudis és de caracterització tècnica dels daus de formigó que es van instal·lar en la reforma dels anys 80, i dos estudis sobre  topografia estructural per a detectar cap a on s’estan produint els moviments del vessant. Un d’estos estudis utilitzarà tecnologia i imatges del satèl·lit INSAT per a, segons ha explicat el regidor, “vore amb les imatges preses pel satèl·lit des de l’espai durant els últims anys, i amb bastant exactitud, com han sigut el desplaçament del vessant i poder afinar la fórmula per a dur a terme un projecte d’intervenció integral”

Tirem a caminar en una actuació que esperem que puguem dur a terme a principis de l’any que ve”, ha assenyalat Portillo.