Petrer desinfectarà per nebulització els col·legis i espais públics per a frenar al virus

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament de Petrer a través de l’empresa Servicis Municipalitzats de Petrer (Semupe) ha incorporat al seu pla de reforç de la neteja de col·legis i espais públics un equip nebulitzador amb la finalitat d’extremar la seguretat i frenar l’avanç del virus.

El nou equip forma part de l’operatiu que s’ha posat en marxa, amb l’ampliació de la plantilla de l’empresa i personal de neteja en els col·legis durant les hores lectives, a més de l’equip habitual que s’encarrega de la neteja a fons una vegada acabades les classes.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha subratllat que “estem sumant esforços a tot el que ja hem implementat en l’empresa municipal, sense escatimar en recursos per a garantir la seguretat dels mateixos empleats, d’alumnes i professors, i de tots els usuaris d’instal·lacions públiques”.

La màquina desinfecta en minuts, el temps ve determinat per la superfície, nebulitzant la sala amb un tractament de Dexacide, un desinfectant concentrat viricida d’ampli espectre que és el recomanat pel Ministeri de Sanitat. L’agent comercial de l’empresa que ha subministrat l’equip a Semupe, Lucia Rodríguez, ha assenyalat per la seua part que “el nebulitzador crea un núvol que no deixa residus” i encara que és innocu l’ideal és no accedir a l’espai en les quatre hores següents al tractament.

L’alcaldessa ha posat l’accent principalment en la utilització pels empleats de Sempue en la desinfecció dels col·legis ja que “suposa un plus de tranquil·litat per a totes les famílies“: l’edil responsable de l’empresa municipal, Arantxa Casado, també ha remarcat que “com a empresa municipal que estem al servici de l’Ajuntament procurem estar al dia en tot allò que supose un benefici per als ciutadans de la població en aquelles àrees i llocs on intervenim“.