La majoria de peticions són del sector serveis, especialment perruqueries, i de comerços al detall

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic ha tancat la segona fase d’ajudes del Pla Parèntesi a comerços i pimes afectats per la pandèmia amb 267 sol·licituds i més de mig milió d’euros en subvencions.

De les sol·licituds rebudes el gruix més important ha sigut del sector comercial (tant detallista com majorista) amb el 45,82%; i el sector serveis (principalment perruqueries, estètiques i comercials) amb el 42,58%. També hi ha hagut sol·licituds en indústria manufacturera, transport i emmagatzematge, activitats immobiliàries, educatives, així com artístiques, recreatives i d’entreteniment.

L’edil de l’àrea, David Morcillo, ha indicat que “les ajudes han tingut una especial sensibilitat amb els comerços i negocis que han patit més directament per la pandèmia, després de la primera fase, en la qual principalment es va beneficiar el sector de l’hostaleria”.

En esta segona fase més de 70 tipus d’activitats diferents sobre la base de les recomanacions del Consell, a més d’altres 16 activitats proposades i consensuades amb l’associació de comerciants de la ciutat, han pogut optar a les ajudes i s’ha destinat més de mig milió d’euros. Els establiments rebran les ajudes a partir de la segona meitat de mes una vegada les aprve la Junta de Govern Municipal.

Els comerços i professionals adherits a esta segona fase rebran ajudes directes de fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i fins a 200 euros més per cada treballador a càrrec d’estes persones autònomes o empreses, amb un màxim de deu.

WordPress Video Lightbox Plugin