Els dibuixos estan sent realitzats per l’alumnat de batxillerat artístic de l’IES Paco Mollà

També estan treballant en una segona baralla de cartes amb conceptes relacionats amb la Igualtat

En el seu treball continuat per fomentar i garantir la igualtat real i efectiva, amb ferramentes de conscienciació i sensibilització, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials de l’Ajuntament de Petrer, en col·laboració amb l’IES local Paco Mollá, està dissenyant dues baralles de cartes, una de dones rellevants de la història i una altra de conceptes relacionats amb la Igualtat.

La regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha explicat que “el mes de març passat, des de la regidoria li vam proposar a l’institut que, a través del batxillerat artístic, s’encarregara de la part artística d’este projecte, ja que volíem que el treball es realitzara a Petrer com una manera de reconéixer la gran faena que es fa en el batxillerat artístic del centre”.

Des del centre s’està treballant en el disseny de dues baralles. Segons ha explicat Juan Pinteño, cap del departament d’arts plàstiques i coordinador del projecte, “estem treballant en dos baralles consistents en dos abecedaris”. En la primera, en la qual està treballant el 2n curs del batxillerat artístic, “cadascun dels naips consta d’una lletra en majúscula amb el retrat, caricatura o il·lustració de dones conegudes al llarg de la història per la seua labor social o perquè han destacat en algun sector de l’entorn laboral”.

El llistat de dones, entre les quals es troben Clara Campoamor, Diana de Gal·les o Frida Kahlo, entre moltes altres, ha sigut elaborat per la regidoria.

La segona baralla, que, segons ha explicat el coordinador, serà treballada per l’alumnat del primer curs del batxillerat artístic després de les vacances de Nadal perquè puga estar finalitzada per a la celebració del 8M, tindrà com a motiu diversos conceptes relacionats amb la Igualtat.

Tortosa ha especificat que el llistat de conceptes també ha sigut facilitat per la regidoria, “incorporant conceptes utilitzats en el dia a dia, alguns que coneguera la població com a consentiment sexual, violència… i altres menys coneguts com *sexting per a poder treballar-los amb l’alumnat en els instituts”.

Una vegada acabats els dissenys, i des de la regidoria s’elaboraran baralles en grandària DIN-A5 per a repartir en tots els centres educatius amb la finalitat que, amb la baralla de dones de la història, es puga treballar en primària; i, amb la dels conceptes d’Igualtat, es duga a terme treball de conscienciació i sensibilització a les aules de secundària.

La regidoria també pretén comptar amb baralles en tamany carta per a repartir a la ciutadania.

ACTIVITATS DEL 25N

Ana Tortosa ha recordat que demà, 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, a les 12.00 hores, a la porta del centre municipal Clar Campoamor, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, llegirà el manifest institucional de l’Ajuntament de Petrer en contra de la violència contra les dones.

WordPress Video Lightbox Plugin