La iniciativa forma part del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, que té la finalitat de fer de Petrer una ciutat totalment inclusiva

La guia es presentarà a la ciutadania este dijous, a les 18.00 hores, en el centre social Juan Millá

Després de l’aprovació pel ple municipal al març de 2019 del Primer Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials de l’Ajuntament de Petrer continua fent passos per a fer de Petrer una ciutat totalment inclusiva, en este cas amb la creació de la primera Guia de Serveis Socials del municipi.

Ana Tortosa, regidora de l’àrea, ha subratllat que “treballem dia a dia per a ser líders en la prestació dels serveis socials, amb qualitat en l’atenció i per a aplicar el major nivell d’atenció social, amb la major satisfacció possible percebuda per la ciutadania”. També ha apuntat que “en l’elaboració d’esta guia han jugat un paper essencial les entitats del tercer sector de la nostra ciutat”.

Per part seua, Mercedes Riera, cap del departament, ha indicat que “després de molts mesos de treball i una crisi sanitària pel mig, hem aconseguit acabar la primera Guia de Recursos Socials de Petrer a la qual hem titulat ‘Teixint Xarxa Social’, ja que és el camí que en esta ciutat recorrem des de fa anys”, i ha afegit que es tracta de “un projecte il·lusionant i necessari, iniciat en l’últim trimestre de 2019, que ens permetrà disposar d’una publicació impresa i en format digital en la qual la ciutadania puga conéixer i localitzar cadascun dels recursos socials que actuen a Petrer”.

A través d’esta guia, qualsevol veïna o veí de Petrer pot accedir a informació útil i clara sobre els Serveis Socials municipals, l’orientació, finalitat i recursos disponibles, així com sobre l’accés àgil i senzill a estos, que demostra que són un dret de tota la ciutadania. També es presenten el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre hòmens i dones i el I Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Petrer.

A més, conté un gran bloc en el qual s’exposen altres recursos municipals, d’altres administracions públiques i del tercer sector, que completen l’atenció social a la ciutat.

Esta guia, que constituïx una de les diverses actuacions emmarcades en l’I Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, ha sigut elaborat per l’equip d’Acció Comunitària dels Serveis Socials municipals de Petrer, sempre amb l’objectiu ferm de “fer de Petrer una ciutat totalment inclusiva, on s’atenga i es done resposta a les necessitats de la ciutadania, garantint la igualtat d’oportunitats i fomentant la cohesió social de la població, reforçant les relacions de veïnatge i generant una ciutat amable, estimulant i educadora”, tal com ha apuntat Rosana Ferrándiz, tècnica de la regidoria.

Des del moment que es presente públicament a la ciutadania, el dijous 11 de novembre a les 18.00 en el centre social Juan Millá, qualsevol persona que ho desitge podrà accedir a la guia en format paper o de manera digital a través de la web de l’Ajuntament www.petrer.es, en l’apartat d’Igualtat i Serveis Socials.

WordPress Video Lightbox Plugin