Petrer comptarà amb el seu primer parc de cal·listènia, instal·lat en el bulevard de Sant Jerònim, on també es renova la zona de jocs infantils

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

A partir de gener de 2023, Petrer comptarà amb el seu primer parc de cal·listènia, que s’instal·larà en el conegut com a bulevard de Sant Jerònim, enfront de l’edifici de COCEMFE. Així ho ha anunciat este matí la regidora d’Esports, Patricia Martínez, acompanyada pel regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, que també ha avançat que en breu s’iniciaran les obres de renovació de sis àrees de jocs infantils amb el propòsit que estiguen obertes entre gener i febrer.

La regidora ha explicat que les obres del nou parc de cal·listènia, que compten amb un pressupost de 35.000 euros, s’iniciaran el mes vinent de desembre amb un temps previst d’execució de sis setmanes.

Des de la pandèmia molts municipis hem adquirit el compromís d’oferir espais als ciutadans per a poder fer exercici al carrer, un compromís que nosaltres vam adquirir l’any passat que serà, per fi, una realitat”, ha manifestat Martínez.

L’edil també ha subratllat que el parc tindrà una estètica d’acord amb l’entorn d’arbratge i terra del bulevard i, a diferència d’altres parcs de cal·listènia d’alumini, este serà de fusta.

Per part seua, Fernando Díaz, regidor de Serveis Generals, ha recordat, com ja es va avançar al juliol d’enguany, que es renovaran sis noves àrees de jocs infantils, entre les quals es troba l’àrea del bulevard de Sant Jerònim on també s’instal·larà el parc de cal·listènia .

L’Ajuntament invertirà 160.000 euros per a l’adequació i millora de sis àrees de jocs infantils: el jardí de les Vivendes Unifamiliars Salinetas, el citat bulevard de Sant Jerònim, el jardí Berta Càceres (en la zona de les Ximeneres), el jardí de la AA.VV. Pablo Picasso, el parc Federico García Lorca i el parc El Pas. 

Díaz ha explicat que “hi ha quatre zones que porten obra civil, reposició de paviments enconxats i jocs infantils i dos parcs que només requerixen reposició d’algun element i enconxat”, i ha informat que la regidoria començarà a treballar en els projectes que requerixen obra civil. En tots els casos, les àrees comptaran amb jocs infantils inclusius.

Cal recordar que aquesta actuació se suma a les realitzades en altres 13 àrees infantils de tot el municipi des de novembre de 2018.

PARC DE CA·LISTÈNIA

El parc comptarà amb diferents elements workout de fusta per a permetre l’entrenament amb exercicis físics que es realitzen amb el mateix pes corporal. Es tracta d’una modalitat esportiva creixent en els últims anys que cada vegada té més adeptes i que, en situar-se als parcs, permet la pràctica esportiva a l’aire lliure.

La cal·listènia és idònia per a treballar, a més de la força física, la flexibilitat, l’agilitat i la coordinació.

Amb els equips de cal·listènia és possible utilitzar el cos com a contrapés per a realitzar nombrosos exercicis en les barres paral·leles, banc d’abdominals, estació de flexions, i en els elements especialitzats com a mur d’escalada amb pal.