Petrer amplia la il·luminació i decoració nadalenca per a portar la il·lusió a més racons de la ciutat amb més de 10.000 bombetes led i 2 Km de garlandes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Aquest divendres 2 de desembre, a les 18.00, als Jardins Alcalde Vicente Maestre, tindrà lloc l’acte de l’encesa nadalenca

 

El pròxim divendres 2 de desembre, quan siguen les 18 hores, l’Ajuntament de Petrer encendrà l’enllumenat especial que la Regidoria de Festes prepara per a omplir els carrers de llum, color i il·lusió amb motiu de la celebració nadalenca.

Un acte que tindrà lloc en un dels punts centrals del Nadal a Petrer com són els Jardins Alcalde Vicente Maestre. A més, la vesprada comptarà amb l’ambientació musical de la Colla de Moros Nous i es repartirà xocolate calent i xurros entre els assistents.

La alcaldessa de Petrer i actual regidora de Festes, Irene Navarro, s’ha referit a les “importants novetats enguany quant a l’ampliació de la il·luminació en zones en les quals històricament no hi havia il·luminació”. No obstant això, també ha subratllat que “ens agradaria arribar a tots els carrers de la població, però és pràcticament impossible i, des d’ací, demane disculpes a totes les veïnes i veïns pels carrers en els quals no hi ha enllumenat nadalenc”.  

Gràcies a les millores del nou contracte amb l’empresa Llumeners i a l’adquisició d’elements decoratius propis des de la Regidoria de Serveis Generals, com es fa en els últims anys, enguany s’amplia la il·luminació al carrer la Manxa i en la plaça Amèrica; es millora i amplia en l’av. Reina Sofia i s’il·luminen, per primera vegada, la façana del centre municipal Clara Campoamor i l’edifici COCEMFE. També, per primera vegada, s’instal·laran garlandes al parc de la Lloma Badà i, amb material del qual ja disposava Serveis Generals, s’augmentarà la decoració dels Jardins Alcalde Vicente Maestre, tant de la façana com amb la creació d’un túnel de garlandes.

A més, segons ha informat Navarro, enguany la regidoria de Festes ha comptat amb la col·laboració de Turisme per a l’adquisició de nous elements decoratius per a “fer una ciutat de foto”, com són una bola de Nadal gegant, instal·lada en la rotonda en la intersecció entre av. d’Elda i av. Felip V; un paquet de regal de 4 x 4 m, transitable en el seu interior, que es col·locarà en la plaça Unió de Festejos; i dos marcs de fotos lluminosos, les ubicacions de les quals es determinaran esta setmana. 

ENLLUMENAT NADALENC SOSTENIBLE

L’alcaldessa ha volgut recordar que amb l’enllumenat extraordinari de Nadal continuem “tenint en compte la nostra aposta per l’eficiència energètica”, explicant que està compost íntegrament per llums led que complixen amb els més estrictes requisits d’eficiència energètica, il·luminant més però amb un consum elèctric mínim. En eixe sentit, ha posat un exemple, i ha indicat que la caixa de regal transitable que s’instal·larà en la plaça Unió de Festejos consumix menys de 300 w a l’hora quan un assecador de pèl convencional consumix 2.000 w i fer un café de càpsula 1.500 w.

D’altra banda, quant a l’horari d’encesa i apagada de l’enllumenat nadalenc i amb l’objectiu de reduir el consum, la Regidoria de Serveis ha escomés una sèrie d’actuacions, per a així poder apagar l’enllumenat nadalenc a una hora determinada, en zones on altres anys estava tota la nit encés. L’enllumenat extraordinari de Nadal s’activarà el pròxim dia 2 de desembre, fins al dia 6 de gener i l’horari d’encesa serà de 18.00 hores fins a les 22.00 hores, excepte els divendres i els dissabtes, quan estarà encés fins a les 00.00 hores, “com a suport a l’hostaleria” i els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener en els quals l’apagada serà a les 02.00 hores.

Este horari permet reduir el consum davant anys anteriors en un 25%.