Petrer advoca per unes Festes Patronals segures amb la instal·lació d’un Punt Violeta i un Arc Iris

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els punts s’instal·laran coincidint amb els actes i concerts nocturs de major afluència de públic els dies 30 de setembre i 6, 7 i 14 d’octubre

Amb l’objectiu de garantir unes Festes Patronals segures i lliures de violències masclistes, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials, en coordinació amb la Policia Local i la Policia Nacional i com ja fa en la celebració de les diverses festes locals, habilitarà un punt violeta i un punt arc iris durant celebració de les festes més tradicionals de la població.

Així ho han anunciat este matí la regidora de l’àrea, Ana Tortosa, i la promotora d’Igualtat, Dolores Linares. Ana ha indicat que serà este dissabte 30 de setembre, durant l’esdeveniment dels Autos Locos, quan s’instal·le per primera vegada el punt violeta en les festes, i ha subratllat que “des de la Unitat d’Igualtat treballem sempre perquè es puga gaudir d’unes festes segures”.

A través de la instal·lació d’aquest punt violeta la regidoria pretén assessorar, acompanyar, previndre i sensibilitzar sobre possibles conductes violentes i agressions sexistes en les festes a totes les persones que visiten l’espai, a més de, en cas de necessitat, facilitar a les víctimes suport i assistència i informar-los sobre on acudir en cas de patir una agressió o ser testimoni.

La promotora ha apuntat que en el punt violeta també “continuarem incidint molt en la prevenció i informació sobre la submissió química, els seus efectes i els passos a seguir en el supòsit de ser víctima o presenciar una agressió”.

En esta ocasió, el punt violeta es realitzarà a través de l’equip tècnic de la mateixa regidoria d’Igualtat i comptarà amb una tècnica promotora d’Igualtat de Gènere i una psicòloga pericial amb formació superior en psicologia i específica en atenció a víctimes.
El projecte del punt violeta està subvencionat amb fons del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Per al punt d’informació LGTBIQA+ s’ha contractat el projecte “Igualment visibles, igualment segurs” de l’Associació Iris LGTBI de Petrer.

DIES I HORARIS PUNTS
PUNT VIOLETA

Dissabte 30 de setembre: de 22.30 a 3.30 hores als Jardins Alcalde Vicente Maestre (antiga Esplanada).
• Divendres 6 d’octubre: de 22.30 a 3.30 hores
al Campet.
• Dissabte 7 d’octubre: de 22.00 a 3.30 hores al parc 9 d´Octubre.
• Dissabte 14 d’octubre: de 19.00 a 3.30 hores al parc 9 d´Octubre.

PUNT ARC IRIS

Dissabte 7 d’octubre: de 22.00 a 2.00 hores al parc 9 d´Octubre.
• Dissabte 14 d’octubre: de 21.00 a 2.00 hores al parc 9 d´Octubree