L’edil de Desenvolupament Econòmic s’ha reunit amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible per a buscar fórmules que milloren el sector productiu de la població.

Millorar la coordinació de les polítiques industrials de la Generalitat amb les iniciatives posades en marxa i de futur de l’Ajuntament és l’objectiu de la reunió mantinguda pel regidor de Desenvolupament Econòmic David Morcillo, amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Comerç i Consum, Rebeca Torró.

Des de l’Ajuntament de Petrer es pretén buscar fórmules de modernització i d’innovació que milloren els sectors industrials implantats als diferents polígons de la ciutat, i prova d’això són els més de 200.000 euros invertits en l’últim any en la millora de Les Pedreres i Salinetes. A més, també amb la col·laboració de la iniciativa privada, s’ha aconseguit que Petrer dispose del primer polígon de la zona a comptar amb fibra òptica, la qual cosa ha afavorit les comunicacions i la velocitat de transferència per Internet, un requisit bàsic per a la implantació d’empreses amb base tecnològica.

Morcillo ha explicat que “en la reunió es va parlar de coordinar les polítiques industrials de l’administració autonòmica amb el nostre ajuntament, especialment aquelles que tenen a veure amb aspectes com la reindustrialització sobre la qual hem posat el focus”.

Per a l’edil, les inversions que s’han posat en marxa des del 2018 en les àrees industrials de la població permeten que “aquests polígons siguen més atractius per al desenvolupament i la implantació d’empreses”, amb la millora de la senyalística, imatge visual dels polígons, paviments, instal·lació de fibra òptica i eficiència energètica.

“Es va plantejar continuar aquestes polítiques a la ciutat de Petrer i continuar la inversió per a fer el salt i millorar tecnològicament tots dos polígons, en coordinació amb les polítiques de la Generalitat”, ha destacat el regidor.

Per a donar resposta a aquest objectiu de totes dues administracions, la secretària autonòmica ha fixat la creació d’un canal entre València i Petrer per a compartir informació i planificar tota millora i inversió en la indústria en els pròxims anys, tant per part de la Generalitat com de l’Ajuntament.

Des de l’equip de Govern de Petrer considerem molt important tindre uns polígons industrials del segle XXI i per això tindre aquesta comunicació directa amb València per a aconseguir aquest objectiu és una cosa fonamental”, ha conclòs l’edil.