Petrer activa un protocol per a atendre les persones del col·lectiu LGTBIQA+ amb dos punts d’atenció

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els dos punts són les oficines d’Igualtat i Servicis Socials al carrer Constitució 8  i  el Casal de la Joventut al carrer Ortega y Gasset 26

L’Ajuntament de Petrer, a través de les regidories d’Igualtat i Serveis Socials, i Infància i Joventut, ha posat en marxa un protocol d’atenció per a les persones del col·lectiu LGTBIQA+, iniciativa inclosa en el I Pla municipal LGTBQA+.

Per a això, s’han habilitat dos punts d’atenció als quals les persones que ho necessiten poden dirigir-se: les oficines de Serveis Socials, al carrer Constitució, número 8; i les instal·lacions del Casal de la Joventut, a Ortega y Gasset, número 26. En els dos punts, hi haurà un tècnic responsable per a informar, ajudar, derivar… a les persones interessades.

Alejandro Ruiz, regidor d’Infància i Joventut, ha explicat que és “una iniciativa que partix del treball transversal entre les regidories d’Igualtat i Serveis Socials, i Infància i Joventut i també l’àrea de Salut Sexual del departament de Salut”. En eixe sentit, cal recordar que la Regidoria d’Infància i Joventut compta amb una consulta de planificació familiar en el mateix Casal de la Joventut, atesa per Patricia Rodríguez, infermera del centre de salut Petrer I.

Aquest protocol “serà la base perquè qualsevol persona de l’orientació que siga que forme part del col·lectiu LGTBI podrà tindre eixe de referència, d’ajuda, d’informació, d’orientació i de derivació perquè òrgans superiors puguen assessorar-los i d’una manera molt privada i anònima”, ha subratllat Ruiz.

Per part seua, la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Ana Tortosa, ha indicat que prèviament a la posada en marxa definitiva d’aquest protocol, el passat 10 de març es va celebrar una reunió d’agents polítics i tècnics de l’Ajuntament de Petrer amb els professionals d’Orienta Alacant “perquè ens explicaren com treballen amb este col·lectiu i com podíem treballar conjuntament en xarxa”. De fet, ha remarcat que el nostre objectiu és “treballar transversalment amb este col·lectiu, amb tots els agents i professionals implicats i amb tots els recursos de la zona.”,  i ha indicat que “ja hi ha persones que estan venint per a ser ateses”.

Ruiz ha conclòs ressaltant que “complim i continuem apostant per aquesta classe de polítiques en les quals tota persona està inclosa”.