La productora ha sol·licitat permís per a ocupar el pàrquing del camp del Barxell a final de gener com a espai per a tot l’equipament

La productora Nogal Film SL, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Petrer per registre l’autorització per a rodatge cinematogràfic. Concretament la productora necessita ocupar tot l’espai del pàrquing del camp de futbol municipal del Barxell, amb l’objectiu d’establir el campament base de la pel·lícula provisionalment anomenada “The Interpreter”, i que està protagonitzada per l’estatunidenc Jake Gyllenhaal (conegut pel seu paper principal de vaquer en “Brokeback Mountain”) i dirigit pel reconegut i prestigiós director, productor i guionista de cinema britànic Guy Ritchie, autor de films com “Aladdin”, “Sherlock Holmes”, “Rei Artur: La llegenda d’Excalibur”, etc. Ritchie també és mundialment conegut perquè va estar casat amb la cantant Madonna.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha assenyalat que “la situació estratègica de Petrer i tots els esforços que s’estan fent per donar a conéixer la població estan donant els seus fruits” i encara que es desconeixen les localitzacions de la comarca en les quals es rodaran les imatges, el campament base amb les caravanes d’actors, caravanes de maquillatge i perruqueria, caravanes d’oficina, de banys, camions lleugers i pesats, furgonetes de càrrega i furgonetes de trasllat de personal, grups electrògens, etc. estaran a Petrer.

A més, la productora s’ha compromés a comprar tota la matèria primera en els comerços de la població ja que habilitaran una carpa com a zona de servei de menjars per als actors i extres que participaran en el rodatge de les escenes.

El regidor de Turisme i Desenvolupament Local, David Morcillo, ha indicat que “és una molt bona oportunitat per a projectar la nostra població com un enclavament privilegiat per la seua proximitat a l’autovia, la qual cosa contribuirà a dinamitzar també la nostra economia local”.

La sol·licitud tramitada per la productora de cinema no especifica, de moment, les localitzacions on es rodaran les escenes del film. El que sí que han revelat són alguns detalls de la trama, amb Gyllenhaal interpretant al sergent John Kinley, que en el seu últim període de servei a l’Afganistan s’associa amb el traductor local Ahmed per a inspeccionar la regió. Pel que sembla, el director de la cinta es va sentir inspirat a contar esta història després de diverses converses amb soldats i els traductors que arrisquen les seues vides per a ajudar-los. La pel·lícula comptarà amb la producció executiva de STXfilms, també la seua distribuïdora als Estats Units, amb Ritchie llest per a dirigir el projecte a més d’escriure’l al costat dels seus habituals Ivan Atkinson i Marn Davies.

Cal recordar que fa tres mesos una delegació de productors i localitzadors de cinema de diversos països van visitar Petrer i van conéixer possibles enclavaments i localitzacions per a gravar pel·lícules, a més de tenir una visió de les possibilitats com a lloc estratègic de comunicacions que té la població.