La Cavalcada llançarà un missatge de respecte al medi ambient i la necessitat de reciclatge de plàstics.

La regidoria de Festes, en col·laboració amb la de Servicis Generals encarregada de l’operatiu, ultima ja els detalls per a la Cavalcada de Ses Majestats d’Orient diumenge que ve, a partir de les sis i mitja de la vesprada.

Enguany s’han renovat els vestits que lluiran els tres mags i la seua comitiva i s’han adquirit les carrosses que desplaçaran Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de Petrer, de manera tal que totes les plataformes són ja de propietat municipal i reutilitzables en els pròxims anys.

Una de les novetats d’enguany és una ostentació especial amb la qual els Reis Mags volen conscienciar sobre la necessitat de cuidar el nostre planeta i especialment la importància del reciclatge de plàstics.

En la Cavalcada participaran prop de 350 persones que conformaran el seguici i altres escenes en les quals es compon. Hi haurà una primera part dedicada a escenes i personatges de fantasia, li seguirà una escena amb un ofici tradicional com és costum, els tres mags i un parell de sorpreses que no s’han volgut revelar.

En la Cavalcada participen una quinzena de col·lectius de manera altruista com són Sense Barreres, la Comissió de Festes de la Santa Creu, el grup de Visi Soler, el grup de teatre de la Regidoria de Cultura, l’Associació de Comerciants de Petrer, el Gimnàs Espadas d’Elda, el ballarí i coreògraf Adán Rubio, les ganxeteres i boixeteres de Petrer, el grup de costura Clara Campoamor, el grup de zumba de l’Associació de Veïns de la Frontera, l’Associació de Veïns de la Frontera i la filà Templarios de la Comparsa Biscaïns.

L’edil de l’àrea, Ana Tortosa ha agraït a tots els participants la seua contribució en un esdeveniment que “és molt esperat per tots els xiquets de Petrer i és el colofó a les festes de Nadal i Any Nou que hem viscut amb moltes novetats i amb gran èxit de públic en les activitats organitzades”.

Per a amenitzar la comitiva que portarà la il·lusió als xiquets i xiquetes de Petrer s’ha contractat a l’Associació Musical Mare de Déu del Remei de Petrer, Societat Unió Musical de Petrer, Colla Moros Nous, Colla dolçainers i tabaleters “El Terròs” i la Colla Moros Vells.

Com en anys anteriors, el dispositiu també contempla a personal de Servicis Generals que estaran acompanyant durant tot el recorregut, i als voluntaris de Protecció Civil, aquests últims aniran al costat de les carrosses per a evitar que els xiquets i xiquetes s’hi acosten i puguen patir algun tipus de contratemps. En aquest sentit des de la regidoria de Festes es demana, una vegada més, que tinguen una mica de paciència i que isquen a agafar caramels una vegada haja passat la carrossa.