L’entrenadora Zineb Rimi encendrà la mascletà i el col·legi Reis Catòlics la traca, dintre dels actes de Festes Patronals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

 

El divendres 6 a la vesprada serà la traca i el dissabte 7 al migdia, la mascletà

El col·legi Reis Catòlics encendrà la traca del dia 6 i l’entrenadora de bàsquet d’origen maroquí Zineb Rimi serà l’encarregada d’encendre la mascletà del dia 7 d’octubre, dia gran de les Festes Patronals de Petrer.

Així ho ha comunicat l’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor de Festes, Alejandro Ruiz. El col·legi públic Reis Catòlics ha celebrat enguany el 50 aniversari de la seua construcció i posada en marxa, i encendrà la traca del divendres 6 des de la plaça del Derrocat, una vegada concloga l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Remei que s’inicia a les set de la vesprada a l’església de Sant Bartomeu. Cada any és un col·legi l’encarregat de l’encesa de la traca ja que, d’aquesta manera, els dies previs poden treballar a les aules les tradicions, la cultura i la festa de Petrer.

L’endemà, festivitat de la patrona la Mare de Déu del Remei, es dispara la mascletá als Jardins Alcalde Vicente Maestre una vegada finalitza el passacarrer dels Nanos i Gegants que partix a la una i quart des de la plaça de Baix. En esta ocasió serà Zineb Rimi, al costat de l’alcaldessa, del pregoner i del regidor de Festes, qui s’encarregue de prémer el botó que dispararà els focs pirotècnics. Zineb està establida a la nostra ciutat des de fa quasi dues dècades i actualment dirigix un projecte de bàsquet social. Després de formar-se en coaching per a ensenyar valors va fundar l’Escuela Social Zineb Basket, una escola d’esports per a xiquetes i xiquets.