L’Ajuntament millora tres trams del col·lector d’aigües residuals amb un pressupost de 197.881 €

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Estan situats en zones diferents i la seua reparació és necessària en detectar-se  problemes de funcionament o de fugides per trencaments

 

La regidoria de Serveis Generals ha posat en marxa un nou projecte de renovació i reparació de la xarxa de clavegueram al carrer Colom, avinguda Reina Sofia i carrer Illa Trinitat, amb un pressupost pròxim als dos-cents mil euros. Unes actuacions que se sumen a les realitzades en els últims mesos en el col·lector general  del camí del Campet i a l’avinguda Reina Sofia, on ja es va aplicar una tècnica nova d’encamisat.

Aquesta nova actuació forma part de la planificació que anem programant anualment per a millorar la xarxa existent de clavegueram municipal amb la finalitat de resoldre problemes existents o millorar les condicions d’ús”, ha indicat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz

Concretament en l’avinguda Reina Sofia es realitzarà, mitjançant el sistema d’encamisat interior del tub de formigó, un tram aproximat de 4 metres lineals per a poder col·locar una canonada superior. L’actuació en el col·lector de clavegueram del carrer Illa Trinitat també es realitzarà pel sistema de d’encamisat interior en un tram de 60 metres lineals, entre els carrers Cuba i  Puerto Rico. I el col·lector del carrer Colom consistix en la renovació del tram comprés entre els carrers Juan Sebastian Elcano i la planificacióa d’Amèrica. Els treballs comprenen obra civil per a la instal·lació d’un nou col·lector de 175 metres lineals amb major pendent que l’actual.

S’estima una duració de dos mesos per a l’execució de les tres obres, que ja estan en marxa i per a les quals s’ha sol·licitat una subvenció de la Diputació d’Alacant. 

Cal tindre en compte que la xarxa de clavegueram municipal original data de finals dels anys 70-80, amb la qual cosa amb el temps es va produint un desgast de la xarxa  que provoca problemes, per això es van realitzar diferents inspeccions amb el servei de robot CCTV que s’utilitzen de base per a prioritzar les actuacions més urgents a desenvolupar. S’han detectat possibles desperfectes per al funcionament correcte en diversos trams de clavegueram, objecte de les obres de reparació de diversos col·lectors de clavegueram de Petrer que presenten problemes de funcionament o de fugides per trencaments.