L’ajuntament i els centres de salut llancen la campanya “Petrer, units contra els rebrots” per a frenar els rebrots i conscienciar la població

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Professionals de diversos sectors que van estar en primera línia seran els protagonistes de la campanya i parlaran de les seues vivències durant les setmanes més dures del confinament.

L’Ajuntament de Petrer, conjuntament amb els centres de salut Petrer I i Petrer II, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, així com empreses i associacions de comerciants i del sector públic de servicis i neteja, ha presentat hui la campanya “Petrer, units contra els rebrots”.

Es tracta d’una nova acció en la qual es desplegaran accions informatives de carrer que es realitzaran per sorpresa en diversos punts de la població. “Volem arribar als diferents públics objectius d’aquesta campanya: joves i adolescents, famílies amb xiquets xicotets, jubilats i persones d’alt risc, i famílies de mitjana edat, a través del testimoni i les vivències dels qui van estar en primera línia durant les setmanes més complexes del confinament”, ha explicat la regidora de Sanitat, Juani Ochoa, en el transcurs de la presentació d’aquesta activitat.

La campanya sorgeix de la necessitat de “frenar el que ara més ens preocupa, els rebrots”, i la seua posada en escena pretén ser nova per a “aconseguir captar l’atenció dels veïns i veïnes ja que a les accions de carrer li seguiran material informatiu imprés en fullets, publicacions en xarxes socials i una campanya en mitjans de comunicació”, ha indicat l’edil.

Els coordinadors dels centres de Salut Petrer I i Petrer II, Manuel Cano i Ernesto Viñes, han posat l’accent en la importància de “extremar les precaucions i seguir totes les recomanacions de les autoritats sanitàries”, com mantindre sempre la seguretat entre persones, d’almenys 1,5 metres; usar màscara en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic; evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca; i mantindre una correcta higiene, sobretot llavar-se les mans sovint amb un desinfectant a base d’alcohol o amb aigua i sabó. “No volem tornar a l’anterior situació i que la població s’haja de confinar amb tot el que suposaria i els riscos d’una segona onada per a sanitaris i altres col·lectius de servicis essencials i de primera necessitat”, han indicat.

En la presentació de la campanya han estat precisament representants d’aquests sectors que a partir de la setmana que ve començaran amb les accions de carrer sorpresa. “No convocarem ni direm on estarem, volem arribar als llocs i parlar amb la gent que estiga allí, molta o poca, i explicar-los com vivim nosaltres les setmanes més dures d’aquesta pandèmia i per què és important que no tornem a aquesta situació”, ha indicat Viñes.

Un sanitari, un agent de la Policia Local, un voluntari de Protecció Civil, un professional de Creu Roja, una caixera d’un supermercat, una treballadora del sector de servicis i neteja i fins i tot un afectat per coronavirus parlaran de les seues “pors i de com van viure aquells dies, de com es van haver d’enfrontar a situacions que mai van creure que podrien viure”, ha indicat la regidora. D’aquestes accions eixiran peces i continguts per a xarxes socials que es denominaran “píndoles informatives contra els rebrots”.

L’acció tindrà un ampli reflex en xarxes socials i publicitat en mitjans ja que “pretenem arribar a tothom i que els veïns vegen el virus a través de les emocions i els sentiments dels professionals que van estar al peu del canó perquè els altres tinguérem les necessitats cobertes”, ha assenyalat l’alcaldessa, Irene Navarro, que ha aprofitat per a agrair el treball de “tots els col·lectius, empreses, professionals i persones a títol individual que durant aquesta pandèmia han aportat el seu treball i la seua solidaritat per a fer front a aquesta situació”.

L’alcaldessa ha destacat la labor dels sanitaris i de manera concreta els centres de salut de la població els professionals dels quals “estan fent un magnífic treball i tractant de protegir-nos al màxim possible, d’ací certes restriccions d’accés que hem d’assumir perquè al final és pel nostre bé i el de les nostres famílies”.

L’Ajuntament demanarà a col·lectius, associacions i entitats de la població que se sume a la campanya ja que “el denominador comú de tot el que hem fet sempre ha sigut comptar amb una àmplia participació i col·laboració per a aconseguir l’objectiu que és el de protegir-nos enfront d’aquesta situació tan crítica”, ha conclòs l’alcaldessa.