L’Ajuntament homenatja la Cooperativa agrícola de Petrer amb la instal·lació d’una premsa de principis del segle XX en la rotonda de Felip V

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Cooperativa és una de les entitats més longeves del municipi, amb 115 anys d’història

 

L’Ajuntament de Petrer ha volgut retre homenatge a la Cooperativa agrícola de Petrer, una de les entitats més longeves del municipi gràcies als seus 115 anys d’història, amb la instal·lació d’una premsa històrica cedida per la mateixa cooperativa en la rotonda situada en l’encreuament de l’avinguda Felip V amb l’avinguda d’Elda

Des de fa uns quants dies, les veïnes i veïns de Petrer que hagen passat per esta transitada rotonda ja hauran pogut adonar-se de la instal·lació d’aquesta premsa de principis del segle XX com a homenatge a la cooperativa, com a mostra de “del nostre compromís per donar visibilitat a diferents institucions referents en la població”, tal com ha subratllat l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro. De fet, l’alcaldessa ha recordat que “en aquesta zona tothom la coneix com la zona de la Cooperativa del Vi” i ha expressat que “personalment em fa especial il·lusió perquè he viscut tota la vida en aquesta zona i em sent de la Cooperativa”.   

Per la seua banda, el president de la Cooperativa, Andrés Ángel Pérez Albert, ha agraït “a l’Ajuntament de Petrer i a la nostra alcaldessa el detall que han tingut amb la Cooperativa de posar un element important de la Cooperativa com és una premsa, que representa l’extracció de l’oli i del vi”. El president ha recordat que, des de la seua fundació en 1908, estan prestant servei als seus socis durant 115 anys.

Respecte a la premsa, “element més representatiu que tenim”, ha explicat que es tracta d’una premsa de principis del segle XX, i ha apuntat que “la cooperativa es va fundar en 1908 i aquesta premsa és de la casa Aralsa, d’Alcoi, que també va començar el seu camí per eixa data”. I ha afegit que “aquesta premsa va estar al principi a Caprala, en un celler xicotet que tenia el nostre antic president, Luis Beltrán; i quan es va fer la reforma en la cooperativa, li la va portar a la cooperativa”. 

El treball, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha sigut dut a terme per la Regidoria d’Urbanisme, amb una inversió aproximada de 5.000 euros i executada per l’empresa Mensu 17.