L’Ajuntament de Petrer sol·licita una subvenció per a instal·lar 2 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Servicis Generals, ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Competitivitat empresarial (IVACE) una subvenció per a la instal·lació d’insfraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics.

En concret, l’Ajuntament pretén instal·lar dues estacions de recàrrega semiràpida d’accés públic per a vehicles elèctrics, una a l’aparcament públic situat darrere de l’estació d’autobusos, al carrer Poeta Enrique Amat; i la segona al costat del parc 9 d’Octubre cap al passeig de l’Esplanada, al carrer Calvari. El cost de la instal·lació de tots dos punts seria de 14.680 euros, dels quals l’IVACE subvencionaria fins a un 80%.

La sol·licitud d’aquesta subvenció a l’IVACE s’emmarca dins de les diferents actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Petrer per a reduir el consum i disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades. Cal recordar que l’Ajuntament de Petrer està adherit al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, entre els objectius del qual es troba l’impuls de la mobilitat elèctrica. En aquesta línia de treball, fa dos anys la Regidoria d’Urbanisme va realitzar una modificació de la normativa local per a establir que qualsevol nova estació de servici en el municipi haja de disposar d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha recordat que “un dels objectius que ens marquem en aquesta nova legislatura és convertir el 30% de la flota municipal en vehicles elèctrics de baix consum per a 2023”.