Ara estan funcionant una dotzena de càmeres robotitzades en punts estratègics, principalment en les entrades i eixides de la població.

La Subdelegació del Govern ha donat el vistiplau a la instal·lació de noves càmeres de vigilància controlades per la Policia Local a Petrer. Concretament, s’ha autoritzat instal·lar 4 càmeres al parc del Campet, 6 càmeres al parc 9 d’Octubre i altres 3 al cementeri municipal. Se sumaran a la dotzena de càmeres que estan en funcionament des de fa un temps i que estan situades, principalment, en les entrades i eixides de la població.

El regidor de l’àrea, Pablo Lizán ha justificat la instal·lació d’aquests dispositius i ha indicat que les càmeres s’han col·locat per a “garantir la seguretat ciutadana, així com previndre la comissió de delictes, faltes i infraccions relacionades amb la seguretat pública i actes de vandalisme contra el patrimoni públic”.

L’edil s’ha mostrat satisfet i ha indicat que s’està pensant instal·lar les noves càmeres amb cablejat de fibra, i transformar les actuals també amb aquest tipus de connexió en lloc del wifi, per a aconseguir una major qualitat de les imatges que capta.

Lizán ha explicat les raons per a instal·lar aquestes noves càmeres ja que “hem vingut detectant alguns robatoris de coure en el cementeri i actes vandàlics als parcs i és per això que hem decidit instal·lar càmeres”.