Les obres es compaginaran perquè els alumnes no hagen d’abandonar el centre ja que es construirà un nou edifici abans de rehabilitar l’actual.

Més de cinc milions d’euros és el pressupost que la conselleria ha destinat per a la remodelació integral i ampliació del col·legi públic Virrei Poveda que a la volta de dos anys transformarà per complet la zona que ara ocupa. Així ho han comunicat l’alcaldessa, Irene Navarro, acompanyada pel regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, i la directora del centre, Mayte Lluch.

Fa uns dies la conselleria va donar a conéixer les inversions que es realitzaran en els pròxims mesos amb càrrec al Pla Edificant. Concretament, a la província d’Alacant, ha pressupostat 12 milions perquè els ajuntaments liciten obres en quatre centres educatius, dels quals quasi la meitat, 5,2 milions, són per al projecte de Virrei Poveda. En concret es remodelarà íntegrament l’actual edifici, s’ampliarà la superfície i es construirà un nou edifici en el que actualment és un solar que s’utilitza com a aparcament de vehicles al costat de l’avinguda Reina Sofia. Les obres no entorpiran el funcionament de l’actual centre pel que els alumnes podran seguir en aquestes instal·lacions fins que s’acaben de construir les noves.

L’alcaldessa ha ressaltat que “són molts anys perseguint que aquesta reforma siga una realitat, que finalment ha sigut possible gràcies al Pla Edificant que va millorar i modernitzar tot els centres educatius de Petrer”. Irene Navarro ha subratllat la “col·laboració” de l’Ajuntament amb la conselleria i els equips directius i les comunitats educatives dels centres, com en el cas de Virrei Poveda. Cal recordar que l’estiu passat es va invertir 1,4 milions d’euros, a través d’aquest pla, en els col·legis La Foia, Reina Sofia i Rambla dels Molins.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme ha destacat que el projecte de Virrei Poveda era un “dels més necessaris i esperats”, i ha justificat que es feren abans altres reformes ja que “eren de menor quantia i en aquest cas vam voler fer un estudi de patologies que ha provocat un increment que es recollirà en el projecte”. Portillo ha dit que el projecte arrancarà en la segona meitat del pròxim any, tenint en compte que en tractar-se d’un projecte de tanta quantia s’ha de licitar en la plataforma europea, la qual cosa allargarà els terminis.

L’Ajuntament haurà ara d’acceptar en un pròxim ple la delegació de competències que li atorga la Generalitat, perquè siga la institució local la que s’encarregue de tots els tràmits i de licitar el projecte que té una consignació pluriennal en els comptes de 38.832,95 euros per a aquest 2020, 2.572.269,91 euros per a l’any que ve i altres 2.572.269,91 euros per a 2022. A més, l’Ajuntament està a l’espera que es done via lliure a altres dos projectes de reforma del Pla Edificant: 1,8 milions d’euros per a l’institut Paco Mollà i 660.000 euros per al col·legi 9 d’Octubre.

La directora de Virrei Poveda, Mayte Lluch, ha mostrat l”“agraïment de tota la comunitat educativa perquè és un dia de felicitat, estem pletòrics i emocionats”. El centre celebra enguany el seu 40 aniversari i “el millor regal que hem pogut tindre és saber que el projecte va avant perquè portem lluitant molts anys”. El centre té actualment 240 alumnes, des d’Infantil de 2 anys a 6é de Primària, i amb l’ampliació es podrà duplicar la seua capacitat.

WordPress Video Lightbox Plugin