Amb les llandes es construirà un monument, dintre del projecte Recoxx impulsat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic i la Fundació Emplea, i coordinat per l’artista Chemi Galiano

El projecte Recoxx ha completat la primera fase amb la instal·lació de dos contenidors realitzats íntegrament amb material de reciclatge provinent del magatzem municipal d’Obres i Serveis, i les mans i creativitat de dos jóvens discapacitats sota la direcció de l’artista local Chemi Galiano. Amb les llandes que es recullen es realitzarà una escultura que l’Ajuntament encara no ha decidit el seu emplaçament definitiu.

L’edil de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha dit que “és un projecte que forma part de l’essència del futur que volem per a la ciutat, potenciant el reciclatge i l’economia circular perquè no patisca el medi ambient”. Morcillo ha qualificat de “molt bonica” la iniciativa perquè “ha tocat dues parts importants: la mediambiental i la inserció de persones amb diversitat funcional”.

El projecte es desenvolupa en les instal·lacions de El Faro-Comunidad Creativa, en una antiga nau de la Ciutat Sense Llei. Les dues persones amb discapacitat funcional han participat en una fase de formació a les aules de Caixapetrer, a través de la metodologia d’aprenentatge sobre la base de projectes de la Fundació Emplea. I la part pràctica de creació partirà de la recollida de residus del magatzem municipal per a crear els dos contenidors, amb forma de llanda. I la creació d’una escultura que s’instal·larà en un lloc per determinar.

Els contenidors, “fets totalment amb materials reciclats” i que porten per lema “Dona’m la llanda” i contenen una sèrie de missatges com “passar de les deixalles als fets”, com ha indicat Chemi Galiano, estaran en el mercat de la Frontera i en l’avinguda Bassa Perico, al costat del col·legi 9 d’Octubre.

Volem empoderar persones que estan més oblidades en matèria d’ocupabilitat i alhora actuar sobre el medi ambient”, ha remarcat Galiano.