La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha fet balanç de les despeses de la seua regidoria durant l’any de la pandèmia. “No hi ha hagut grans concerts ni activitat en els barris en les festes d’octubre perquè així ho van decidir les mateixes associacions veïnals, ni tampoc els actes de festes de Moros i Cristians, però hem prioritzat contractacions extraordinàries a grups locals per a ajudar-los en un any tan complicat”, ha subratllat l’edil. La inversió total durant este any ha sigut concretament de 38.302 € euros i el gruix se l’emporten les colles, tant la del Terròs com les de diferents comparses de Moros i Cristians, encara que també hi ha hagut activitats d’animació per a xiquets i s’ha mantingut una certa activitat dintre, a cada moment, del que podia fer-se per les restriccions de la pandèmia.

Així, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs ha rebut 10.800 € en contractacions per a passacarrers durant els dies de festa 7, 9 i 12 d’octubre per diferents itineraris; en les activitats de jocs tradicionals el 26 i 27 de setembre, així com actuacions en parcs i per Nadal van realitzar dues activitats que es van retransmetre per xarxes socials.

A més, les dos bandes de música de la població, l’Associació Musical Verge del Remei i la Unió Musical, han rebut cadascuna contractes per import de 6.577,76 € per a diferents passacarrers durant els dies de les festes patronals i activitats que es van retransmetre per Internet.

També les colles de Moros Nous, Moros Vells i Associació la Jarana han rebut 1.000 euros cadascuna per participar en la gravació del vídeo de Nadal, al costat d’altres artistes i grups amb els quals també es va comptar com l’Associació Gent de Nanos o l’actriu i directora Begoña Tenés.

També es van mantindre activitats en les Festes del Crist, com l’edició de la seua revista amb un cost de 1,962 € i la contractació del Terròs per a la despertà del 5 de juliol per 700 €.

La regidora ha agraït a tots els grups, artistes i formacions musicals la seua predisposició a adaptar-se a les circumstàncies en un any tan complex en el qual “no hem volgut que quedara en blanc però ens hem hagut de cenyir al que podíem fer per a preservar la salut dels veïns i veïnes i evitar contagis”.

Tortosa ha dit que totes estes contractacions són de la Regidoria de Festes, i no estan vinculades a les anunciades fa uns dies pel regidor de Cultura, Fernando Portillo. “Des de les dos delegacions hem tractat d’ajudar els col·lectius locals amb els nostres respectius pressupostos, per la qual cosa a les xifres oferides per Portillo cal sumar-li les del meu departament com a part de l’estratègia conjunta de l’equip de Govern per estar prop dels nostres artistes i grups”, ha conclòs.

WordPress Video Lightbox Plugin