Conferències, tallers i visites guiades, tant a Petrer com en altres localitats, en col·laboració amb l’Associació Amigues i  Amics del Museu

El Dámaso Navarro va prenent impuls quant a activitats i este mes de febrer agafarà velocitat de creuer amb un complet programa en el marc del tercer aniversari del seu trasllat a les actuals instal·lacions al carrer la Font. “Potenciarem la col·laboració amb altres museus i a recuperar activitats de tallers per a xiquets que s’han vist alterades a conseqüència de la pandèmia”, ha indicat el regidor de l’àrea, Fernando Portillo, que ha reconegut que febrer és un mes molt “especial” per símbol de la conservació del patrimoni històric de Petrer.

Per part seua, la presidenta de l’Associació Amigues i Amics del Museu, Concha Navarro, que també ha aprofundit en la importància de mantenir relacions amb altres museus i “especialment amb alguns, com el de la Vila Joiosa, el director del qual és Antonio Espinosa, que a més és catedràtic en la Universitat d’Alacant, i tenen una profunda vinculació amb Petrer, la seua ciutat natal”.

El director del museu, Fernando Tendero, ha desgranat el programa que comença el diumenge 30 de gener, d’11.30 a 13.30 hores, amb una activitat complementària a l’exposició “Guardians de pedra”, centrada en els castells i fortaleses de la província d’Alacant. Un taller familiar que consistix a explicar la part medieval islàmica i cristiana del museu emprant recreacions en 3D, així com l’exposició temporal en la qual es realitzaran jocs. A més, hi haurà manualitats i els participants s’emportaran un retallable del castell de Petrer.

Ja el mes de febrer, el dia 8, coincidint amb el dia de la reinauguració en les actuals instal·lacions, es presentarà una nova peça, en este cas de grans dimensions i relacionada amb la salut, habitual en moltes cases de la segona meitat del segle XX, que se sumarà a la vitrina de donacions en la qual ja estan el xiulet andalusí de Puça i el trabuc de les festes de moros i cristians.

El dijous, 10 de febrer, a les 19.30 hores, està prevista la conferència d’Antonio Espinosa Ruiz, director de Vila Museu, doctor en Prehistòria i Arqueologia per la Universitat Autònoma de Madrid, i des de 1996 Cap de la Secció Municipal d’Arqueologia, Etnologia i Museus de l’Ajuntament de la Vila Joiosa. Aquesta conferència es complementarà amb la visita del diumenge 13 a la Vila Joiosa per a visitar el Museu, casa *Labarbera i altres elements del patrimoni de la ciutat.

El dissabte dia 12, d’11.30 a 13.30 hores, hi haurà un taller familiar en el qual es recrearà una excavació arqueològica en les instal·lacions del museu i centrada en el període romà. En esta els participants podran experimentar el descobriment d’objectes i com identificar-los. Al costat d’este taller es podrà realitzar una visita guiada a les restes arqueològiques aparegudes en la plaça de Baix.

El diumenge dia 20, d’11.30 a 13.30 hores, continuaran els tallers DIDARQ – Prehistòria, dirigits per a tota la família també i en el qual l’objectiu és aprendre, divertint-se, què és la prehistòria i com vivien les persones en este llarg període de temps, amb l’historiador Juan Carlos Valero.

I, finalment, el divendres 25, hi haurà una visita guiada a l’exposició “Etruscos” que s’exhibix en el MARQ d’Alacant.

WordPress Video Lightbox Plugin