El Cementeri Municipal de Petrer obrirà demà dimecres sota unes estrictes mesures de seguretat i després que s’haja extremat la neteja de zones comunes com baranes, papereres i passamans. La necrópolis obrirà de 9 del matí a 1 de la vesprada, de dilluns a divendres, per una única entrada i eixida, la porta d’accés nova inaugurada fa uns anys al carrer Mestre Casimiro Ruiz. La porta que dona al vial d’accés al barri de Sant Rafael continuarà tancada.

El regidor de l’àrea, Fernando Díaz, ha explicat que hi haurà un control d’accessos al costat de la porta per a la presa de temperatura (a partir de 37,5° de temperatura corporal no es permetrà l’accés a les instal·lacions) i la identificació de l’usuari a fi de portar un control i la seua possible localització en cas que coincidisca amb algú que poguera estar infectat. És obligatori l’ús de gel desinfectant per a mans i guants, que seran proporcionats a l’entrada si no es disposa d’ells, així com de màscares, tant per als empleats de la instal·lació municipal com per als usuaris.

Els lavabos d’ús públic continuaran tancats i no es disposarà de material com graneres o poals d’ús comunitari. Els usuaris hauran d’anar proveïts de la seua pròpia botella o poal, les aixetes amb aigua corrent sí que es podran utilitzar, així com amb granera o qualsevol altre utensili que necessite, de la seua propietat.

Tot els dies, al tancament del cementeri, es desinfectarà per part de l’empresa de manteniment concessionària del servici tot el mobiliari i elements d’ús públic (escales, passamans, baranes, poms, bancs, papereres, etc.)

La zona més nova del cementeri, la que acull per norma general els enterraments més recents, s’ha senyalitzat amb pintura horitzontal en sòl i fletxes, indicant-hi recorreguts direccionals únics. Una mesura davant la previsió que aquestes zones siguen més utilitzades per les restriccions durant la Fase 0 de la pandèmia quant al nombre de familiars en els enterraments.

WordPress Video Lightbox Plugin