El Ayuntamiento de Petrer alega de nuevo contra la línea de alta tensión que pasa por la Sierra del CaballoL’Ajuntament de Petrer al·lega de nou contra la línia d’alta tensió que passa per la Serra del Cavall

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El regidor d’ Urbanisme anuncia que arribaran fins als tribunals si és necessari en defensa del Paisatge Protegit i assegura que hi ha alternatives tècniques

 

 


“Petrer defensarà el Paisatge Protegit i a oposar-se a la instal·lació de torres d’alta tensió en la Serra del Cavall fins a les últimes conseqüències”, ha afirmat amb rotunditat el regidor d’Urbanisme i portaveu de l’equip de Govern, Fernando Portillo, que este matí ha anunciat la presentació de noves al·legacions al projecte impulsat per Red Eléctrica Española (REE).

 

No és la primera vegada que l’executiu local es posiciona en contra d’esta classe de projectes que suposen tenir “molt poca sensibilitat amb el paisatge protegit”, ha assenyalat l’edil. L’Ajuntament va manifestar la seua posició referent a les alternatives del traçat que es van estudiar, en els diferents tràmits iniciats en els anys 2008, 2011, 2017 i 2019, i que van ser modificades en els successius expedients, sempre sense tindre en compte el traçat alternatiu proposat pel Consistori.

 

L’actual projecte planteja la instal·lació d’una línia aèria d’alta tensió que inclouria tres punts de suport en la Serra del Cavall, àrea reconeguda com a Zona d’Especial Protecció d’Aus (*ZEPA) pertanyent al Paisatge Protegit Serra del Maigmó i Serra del *Sit. Serien instal·lades torres de fins a 80 metres d’alt, a les quals caldria sumar el mateix impacte mediambiental durant la seua construcció, tot això per a connectar la subestació de la Pedrera a Petrer amb la línia provinent de Beneixama.

 

Les noves al·legacions presentades per l’Ajuntament es fonamenten en l’absència del tràmit de participació Pública. La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en la seua Declaració d’Impacte Ambiental, sobre la base de la resolució de data 10 de març de 2022, es desestima l’alternativa proposada per l’Ajuntament de Petrer, sense haver complit un tràmit específic de participació pública, es conclou a estimar acceptable, als sols efectes ambientals i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials.

 

Per tant, l’Ajuntament estima en el seu escrit d’al·legacions que “els veïns de Petrer i les seues associacions i grups d’interés no han tingut ocasió de pronunciar-se en un tràmit de Participació Pública que resulta preceptiu, per la qual cosa sol·licitarem que amb retroacció de l’expedient, s’acorde el citat tràmit, i s’inicie i tramite perquè es considere en el resultat del projecte”.

 

És el principal argument esgrimit per l’Ajuntament, qui sol·licita en el seu escrit que “el tràmit omés, amb un Pla de Participació Pública que permeta tindre el compte l’opinió dels veïns i associacions de Petrer en un tema que incidix en el paisatge i en la seua qualitat de vida”.