Diumenge que ve 12 de novembre el cel estarà un poc més a prop a Petrer a través de la instal·lació del planetari “Cúpula 2023”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Regidoria d’Infància i Joventut ha organitzat la instal·lació d’este planetari en el poliesportiu municipal per a potenciar la divulgació científica i l’astronomia participativa

Diumenge que ve 12 de novembre, la Regidoria d’Infància i Joventut ha programat una interessant activitat, Projecte Cúpula 2023, que, per mitjà d’un planetari mòbil i realitat virtual, busca fomentar la divulgació científica i l’astronomia participativa.

Pretenem acostar la ciència i, concretament, l’astronomia a la gent jove i fer-los partícips d’alguna cosa que pot ser desconegut per a ells i elles”, ha explicat el regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz. Encara que l’activitat s’emmarca dins del Club d’Oci de la regidoria, l’edil ha indicat que està oberta a tot el públic, i és d’especial interés per a un públic familiar.

El planetari s’instal·larà en la pista de frontó del poliesportiu municipal de Petrer en horari de 10.00 a 14.30 i de 16.00 a 19.00, amb passes cada 30 minuts. L’activitat, totalment gratuïta, no requerix inscripció prèvia.

Durant tota la jornada hi haurà monitors especialitzats en la matèria que ajudaran a introduir els participants en l’astronomia; posar en valor una astronomia accessible; conéixer l’origen de l’univers i els seus principals elements; reconéixer les principals constel·lacions i estreles que les componen; transmetre la mitologia associada a les estreles; conéixer i practicar les diferents tècniques i mètodes d’observació, entre altres objectius.

Ruiz també ha volgut recordar que esta activitat també compta amb el suport del Pla Corresponsables orientat a ajudar i facilitar la conciliació familiar d’aquelles famílies de Petrer amb menors.