Conselleria adjudica a Petrer 10,2 milions d’euros del Pla Edificant per al nou col·legi públic Reis Catòlics

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Les inversions en Educació en estos últims anys superen ja els 31 milions d’euros a Petrer

 

La Conselleria d’Educació ha adjudicat 10,2 milions d’euros del Pla Edificant a Petrer per a la demolició i construcció d’un nou en el mateix lloc del CEIP Reis Catòlics de Petrer. És la inversió educativa més important de la comarca de totes les que ha aprovat recentment l’administració valenciana i ara serà el ple de l’Ajuntament el que haurà d’aprovar la delegació de competències per a posteriorment començar amb els tràmits administratius de licitació i adjudicació, tant del projecte com de les obres. 

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha indicat que “és una extraordinària notícia i posa en relleu que este és un equip de Govern compromés amb l’educació, amb una educació de qualitat i amb instal·lacions modernes per a estar a l’avantguarda del que els nostres escolars mereixen”, i ha subratllat que l’adequació dels centres públics “ha sigut i continua sent una de les nostres prioritats i mostra d’això són els més de 31 milions d’euros en projectes, uns ja executats com el Paco Mollá o la Foia, uns altres que estan ara mateix realitzant-se com l’IES Azorín, i altres que ja tenen consignació pressupostària i començaran a caminar prompte, com ara el nou de Reis Catòlics”.

Cal destacar que el pressupost de 10,2 milions inclou la demolició i construcció del nou Reis Catòlics, un centre que es dissenyarà amb paràmetres de millora de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de tots els espais docents per a generar espais saludables.

Seran instal·lacions educatives de baix consum energètic o de consum zero perquè estaran dotades de sistemes automàtics d’estalvi d’energia, il·luminació eficient de tipus LED, sistemes de fred-calor d’alta eficiència energètica, sistemes passius d’aïllament tèrmic i plantes d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum.

A la fi de setembre el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, va visitar Petrer per a signar l’acta de replanteig de les sobres de l’IES Azorín. En eixe moment ja va detallar que als 12,5 milions d’inversió de la Conselleria en la construcció de l’Azorín cal sumar els 20 milions d’inversió d’Educació en nou actuacions del pla Edificant gestionades per l’Ajuntament. Sis d’aquestes actuacions, amb una inversió de 3,6 milions d’euros, que ja estan finalitzades. A estes se sumarà en breu la redelegació de l’ampliació i adequació del CEIP Virrei Poveda, que ja disposava d’una consignació de 4,8 milions d’euros que, no obstant això, serà ampliada després de l’actualització de preus, i la delegació d’obres per a la demolició i construcció de nou del CEIP Reis Catòlics, que amb una inversió de 10,2 milions d’euros ja ha sigut aprovada.

A tot això cal sumar-li les inversions en adaptació d’aules de 2 anys realitzat amb fons municipals o els 250.000 euros invertit a l’escola infantil municipal d’Els Peixos.