Les pistes esportives també s’estan acabant de construir i l’Ajuntament ja prepara una última fase per a condicionar tota la zona

Comença la instal·lació de les aules prefabricades que acolliran a partir de setembre, de manera provisional, als al voltant de 800 alumnes, als professors i al personal administratiu de l’IES Azorín.

A més, les pistes esportives que ha urbanitzat l’Ajuntament estan a punt de concloure, i ja s’està treballant en una última fase per a condicionar la zona de pati dels escolars i una zona d’aparcament per als docents.

L’alcaldessa, Irene Navarro, al costat dels edils d’Urbanisme i Educació, Fernando Portillo i Sabina Sendra, i membres de la comunitat educativa de l’institut, han visitat el muntatge d’aquestes aules en el solar de titularitat municipal de la zona d’Els Plàtans.

L’alcaldessa ha indicat que “ha sigut un llarg procés”, i ha recordat que el projecte d’ampliació de l’IES Azorín es va haver de paralitzar després de detectar problemes d’estructura en l’edifici antic, però “hem complit amb el nostre compromís de posar-lo en marxa com més prompte millor”. Irene Navarro ha assenyalat que “el projecte del nou IES Azorín comença a caminar”.

Les previsions, segons ha apuntat l’edil d’Urbanisme, és que a mitjan o final del pròxim mes d’agost estiga conclosa la instal·lació de les aules prefabricades i el condicionament de la part exterior que servirà de pati per als escolars i d’aparcament del professorat.

L’edil d’Urbanisme ha assenyalat que “serà aleshores quan es procedisca al trasllat de tot allò que siga necessari des del vell edifici a les prefabricades”, al mateix temps que la regidoria d’Educació ha llogat un local perquè es puguen emmagatzemar altres elements que no resulten imprescindibles en les instal·lacions provisionals.

Portillo calcula que els escolars estaran durant els pròxims tres cursos en aquestes instal·lacions provisionals tenint en compte que primer es derrocarà el vell edifici, i s’haurà de traure a licitació el projecte del nou Azorín que tindrà com a mínim un període de dos anys per a la seua construcció.

Per part seua, el professor Antonio Barceló, membre de l’equip directiu de l’Azorín, ha mostrat l’agraïment tant a l’Ajuntament com a la conselleria d’Educació i ha subratllat que “estem desitjosos de començar aquesta nova etapa i que es vagen cobrint etapes per a tindre com més prompte millor el nou centre”.

WordPress Video Lightbox Plugin