COCEMFE i el col·legi Reina Sofia protagonistes de les Festes Patronals amb l’encés de la mascletà i la traca

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El col·legi Reina Sofia encendrà la traca del dia 6 i el CAI-COCEMFE de Petrer serà l’associació encarregada d’encendre la mascletà del dia 7 d’octubre, dia gran de les Festes Patronals de Petrer. Així ho han anunciat aquest matí l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro i la regidora de Festes, Ana Tortosa, als qui ha acompanyat el director del col·legi Reina Sofia, Alfonso Lacasa.

L’alcaldessa ha subratllat que, d’aquesta manera, “continuem donant protagonisme als centres escolars i participació a tots els col·lectius i associacions de Petrer, ja que a Petrer tenim un teixit associatiu molt important”. Navarro ha recordat que va ser “fa quatre anys quan la nostra intenció com a equip de govern va ser donar protagonisme als centres escolars, ja que la traca era una tradició que es recuperava i que calia potenciar i quina millor manera de potenciar-la que donar-li participació i protagonisme als més xiquets de les cases”. En aquest sentit, ha indicat que “vam entendre que la millor manera de fer-ho era que cada any fora un col·legi l’encarregat de l’encés de la traca del dia 6 perquè, així, els dies previs pogueren treballar a les aules l’activitat i, d’aquesta manera, als centres escolars i amb la família es treballara sobre les tradicions, la cultura i la festa”.

El director del col·legi Reina Sofia i exalcalde de Petrer, Alfonso Lacasa, ha agraït a l’Ajuntament el gest de “donar participació als col·les, als xiquets, que tenen un moment de protagonisme, ja que això és participació i, sobretot, donar a conéixer les coses importants del nostre poble, com són les festes que són essència de Petrer”.

Quant a l’encés de la mascletà del dia 7 d’octubre, que enguany durà a terme l’associació de caràcter social CAI-COCEMFE, l’alcaldessa ha manifestat que “des de les institucions està a la nostra mà donar el protagonisme i reforçar als diferents col·lectius i associacions i entenem que, en l’enquadrament de les nostres festes, és important fer-los protagonistes i donar-los visibilitat”.

En referència al CAI-COCEMFE, la regidora de Festes, Ana Tortosa, ha concretat que serà una resident del centre, Isabel, qui prema el botó per a donar començament a la mascletà. Tortosa ha confessat que “Isabel està molt il·lusionada. Ella és una dona que, malgrat les circumstàncies, és molt lluitadora i li agrada viure per Petrer i per a Petrer”.