La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, clausurà ahir unes jornades sobre salut mental

Catorze municipis de l’Alt i Mitjà Vinalopó, el Departament de Salut d’Elda i diverses associacions que treballen en l’àmbit de la salut mental han signat a Petrer un acord comarcal que es materialitza en el Pacte per la Salut Mental, una iniciativa de la Xarxa de Sanament, que ahir precisament va clausurar les seues jornades celebrades en la sala d’actes de Caixapetrer.

El pacte pretén trobar sinergies per a impulsar iniciatives de promoció i prevenció de la salut mental per a tota la ciutadania, amb la finalitat d’oferir una xarxa d’atenció comunitària per a fomentar el benestar de les persones.

La consellera, Ana Barceló, al costat de l’alcaldessa Petrer, Irene Navarro, van clausurar estes jornades i van destacar la importància d’impulsar des de les institucions iniciatives encaminades a millorar la salut mental, sobretot després dels efectes de la pandèmia.

L’alcaldessa va destacar el servei SASEM posat en marxa pel departament de Serveis Socials en el centre social Juan Millá creat per a donar resposta a la inserció social de persones amb malaltia mental greu. “És fonamental i d’una gran importància poder gaudir d’una bona salut mental com a base i eix central de les persones”, va ressaltar Irene Navarro.

L’acord ha sigut promogut pels alcaldes i alcaldessa, o regidors, de les poblacions de Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, Elda, l’Alguenya, la Romana, Monòver, Novelda, les Salines, Saix, Petrer, el Pinós i Villena, així com per diverses associacions que treballen en l’àmbit de la salut mental i la coordinació de la Xarxa de Sanament.