Carreteres sol·licita a l’Ajuntament la cessió de terreny per a instal·lar pantalles acústiques en l’autovia en el tram de la Molineta

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta de 14.890 m² entre l’autovia i l’avinguda Catedràtic José M. Bernabé Maestre

El Ministeri de Transport ha informat l’Ajuntament de Petrer que la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana està redactant el projecte de realització de mesures correctores en matèria de protecció acústica en l’autovia A-31, dintre del Pla d’Acció contra el Soroll de la Direcció General de Carreteres.

Este projecte inclou, entre altres, pantalles acústiques per a la reducció dels nivells d’immissió en la zona urbana de “La Molineta”, situada entre els PP.KK. 205+000 i 205+800, marge esquerre, de la A-31 al seu pas per Petrer.

En este sentit i per a poder dur a terme l’execució de les mesures projectades és necessària l’ocupació de part del terreny de titularitat municipal i definit com a àmbit de protecció de vies de comunicació, comprés entre l’autovia A-31 i l’av. Catedràtic José María Bernabé Maestre.

És per això que previ a l’aprovació del citat projecte, l’Ajuntament ha d’acreditar la disponibilitat dels terrenys necessaris, sol·licitant la cessió al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de la superfície de la zona de domini públic i la posada a la disposició de la superfície afectada pel projecte, concretament 14.890 m², així com el compromís de l’Ajuntament per a la seua conservació una vegada finalitzades les obres.

L’edil d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha informat que la cessió s’elevarà a un ple extraordinari que se celebrarà el pròxim 11 de maig perquè “puguen continuar amb la redacció del projecte i posteriorment amb la instal·lació d’estes mesures correctores del soroll en una zona residencial amb gran densitat d’habitatges”, ha indicat, i ha recordat que “este ha sigut i és un dels compromisos ferms de l’equip de Govern sobre el qual continuem treballant per a aconseguir l’objectiu de reduir l’impacte acústic de l’autovia al seu pas per Petrer”.