S’estan executant dues obres de manera simultània, de l’Ajuntament i de la conselleria d’Educació perquè tot estiga previst per al curs que ve.

Les obres de condicionament del solar que acollirà el curs que ve de manera provisional l’IES Azorín a la zona dels Plàtans avancen amb dues obres que s’estan realitzant de manera simultània.

D’una banda, l’Ajuntament de Petrer està realitzant la part que li correspon per a la construcció de les dues pistes esportives amb el seu tancament i la urbanització de la parcel·la (voreres i conduccions per a aigua, llum, clavegueram, etc.). Les obres, amb un pressupost de 174.614,01€ (IVA inclòs), van començar el passat 2 de març encara que es van haver de paralitzar quan es va decretar el cessament de totes les activitats per l’estat d’alarma, i es preveu que concloguen a la fi del mes de juny.

Una vegada es construïsca el nou institut i es traslladen els alumnes a la seua actual ubicació, les instal·lacions seran habilitades per al seu ús com a pistes urbanes obertes als veïns i possible aparcament per a camions.

D’altra banda, la conselleria d’Educació té en marxa l’obra per a construir la llosa i la conducció de tots els subministraments que es necessiten per a la instal·lació de les aules prefabricades.

El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha explicat que “malgrat els contratemps que està suposant aquesta situació excepcional de l’estat d’alarma, els treballs continuen perquè aquest estiu es puga fer el trasllat i iniciar com més prompte millor les obres de construcció del nou institut”.

El regidor ha volgut recordar que, després dels informes de patologia de l’edifici històric de l’IES Azorín, els tècnics van indicar la necessitat de derrocar l’edifici i construir un edifici de nova planta que connecte amb les obres del nou edifici construït en els últims anys per la qual cosa “és necessari el trasllat a unes instal·lacions provisionals i l’únic solar de titularitat municipal amb capacitat per a acollir el volum d’aules prefabricades i les dues pistes esportives és el dels Plàtans”.

Des de l’Ajuntament es continua treballant de manera coordinada amb la Conselleria amb l’objectiu que el nou curs ja es puga iniciar en la nova ubicació, ha apuntat el regidor, al mateix temps que ha manifestat que “sabem que aquesta no és una situació còmoda per a la comunitat educativa, però hem de pensar que culminarà amb la construcció de l’institut més modern de la comarca”.

WordPress Video Lightbox Plugin