Aquesta vesprada s’obri al trànsit al Camí del Campet després de les obres d’emergència dutes a terme en el col·lector general de sanejament

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

En esta primera fase s’han invertit 196.000 € per a substituir 120 metres d’una conducció que data de l’any 1972

Mes i mig després d’iniciar-se les obres d’emergència en el col·lector general de la xarxa de sanejament d’aigües residuals en el Camí del Campet, esta vesprada tornarà a estar en ús després de realitzar l’obra, que ha tingut un cost de 196.00 €. S’han substituït 120 metres lineals d’una conducció que data de fa cinquanta anys, i s’ha reasfaltat tot el trajecte.

A mitjan mes d’abril es va tancar aquesta via que discorre en paral·lel per darrere del col·legi públic Miguel Hernández, des de final de l’avinguda de Madrid i que connecta amb el camí dels Plàtans. “Es tracta d’una via molt transitada que connecta les dues poblacions i que és bastant freqüentada per la connexió amb diversos centres escolars”, ha subratllat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz.

L’edil ha indicat com de complicat ha resultat tindre una valoració de l’abast dels danys, imputables tant a l’antiguitat de la conducció com a les intenses i persistents pluges dels mesos de març i abril, amb una precipitació acumulada de 227 l/m² durant els dos mesos, que van provocar un col·lapse del col·lector general a causa de la gran quantitat d’aigua que circulava per la xarxa.

Els serveis tècnics municipals van recórrer a tres inspeccions amb mètodes diferents per a aconseguir saber amb precisió l’abast dels danys. En la primera es va utilitzar un equip amb càmera robotitzada amb rodes, inspecció que va resultar infructuosa, per ser un col·lector de gran diàmetre amb un cabal de residus constant; en un segon intent es va optar per inspeccionar amb un equip amb càmera robotitzada flotant, inspecció que també va resultar infructuosa perquè els trencaments del col·lector en determinades zones eren massa pronunciats, fins al punt de no deixar fluir l’equip; i finalment la inspecció es va fer amb personal especialitzat en treballs dintre d’espais confinats, que durant unes setmanes en les quals van recórrer amb càmeres i amb equips autònoms de respiració, el col·lector des de l’avinguda de Madrid fins a l’avinguda del Mediterrani.

El tram que ara s’obri tindrà continuïtat amb una nova fase d’entubament de la conducció fins a arribar a l’avinguda del Mediterrani, amb una longitud de 800 metres.

Després d’estudiar diferents possibilitats i donades les circumstàncies de l’estat en què es troba, s’ha optat per la substitució del tram entre els pous amb un col·lector tipus ovoide 1200 mm per tub sistema plàstic de major durabilitat i capacitat que l’actual.