CAS | VAL

"Con la A de Bitrir"

Les Regidories de Cultura i Patrimoni i de Turisme de l'Ajuntament de Petrer han donat vida a una nova exposició temàtica en el Museu Dámaso Navarro. L'exposició "Con la A de Bitrir" obri les seues portes al públic el diumenge 19 de març a partir de les 12 del matí i continuarà oberta fins al 18 de febrer de 2018, amb la possibilitat de ser visitada tots els dies de la setmana.

Aquesta exposició anual és l'octava que dissenyen i munten els tècnics de la Tourist Info i del Museu Dámaso Navarro i pretén ser una invitació a conèixer part de l'ampli llegat de la cultura musulmana a Petrer, "de la que som hereus i que avui dia usem sense adonar-nos, perquè forma part de la nostra societat", segons ha apuntat Fernando Tendero, Director del Museu.

Per la seua banda, Sara Sánchez, tècnica de Turisme de qui ha partit la idea, ha indicat que aquesta exposició dóna importància a la "A" perquè es divideix en cinc temàtiques entrellaçades que evoquen els cinc pilars de l'Islam: professió de fe, oració, dejuni, caritat i peregrinació a la Meca. I eixes cinc temàtiques tenen a veure amb cinc paraules relacionades amb el llegat de Bitrir, presents en l'actualitat a través de diversos elements: Aigua (cultura de l'aigua - agricultura), Sucre (alimentació), Joia (festes de moros i cristians), Taulell (urbanisme i habitatge) i Àlgebra (ciència).

L'exposició estarà oberta tots els dies de la setmana amb horari de 10 a 14 hores de dilluns a divendres; dissabtes de 18 a 20 hores i diumenges d'11 a 14 hores. Segons han indicat la tècnic de Turisme, "preveiem que passen molts visitants, no solament turistes, sinó també veïns i veïnes de Petrer que vulguen conèixer més d'a prop la història del nostre poble. Com en les exposicions anteriors, la idea és que ens visiten tots els col·legis de Petrer, per aquest motiu sempre dissenyem exposicions molt visuals, amenes i interactives".

Cal recordar que l'anterior exposició temporal, titulada "Game Over", va tancar les seues portes fa a pene dues setmanes per a poder preparar la nova exposició. Des de la seua obertura el 14 de març de 2016, va ser visitada per 3.716 persones, comptabilitzant-se un total de 1859 adults i 1857 menors, incloent els escolars de la majoria dels centres educatius de Petrer. Ha sigut una de les més visitades en els últims anys i estava centrada en els jocs tradicionals des del període clàssic fins a l'actualitat, incloent els jocs típics de Petrer.

Horari

De dilluns a divendres: 10:00 a 14:00 h.

Dissabtes: 18:00 a 20:00 h.

Diumenges i festius: 11:00 a 14:00 h.

 MUSEU DÁMASO NAVARRO. Entrada gratuïta.