CAS | VAL
CENTRE CULTURAL
Centre Cultural

Centre Cultural

Centre cultural construït en el solar que ocupara el Cine Avenida, sala de festes, espectacles i exhibició cinematogràfica, i situat al costat del Teatre Municipal Cervantes, amb el qual conforma un important complex d'activitat cultural de gran incidència en la vida social i cultural de la nostra localitat.

Concebut inicialment com a futura Casa de Cultura, l'any 1988 es va convocar un concurs d'idees que permetera dissenyar i projectar els servicis i equipaments que oferiria en les seues dependències. No obstant, prompte es va veure la impossibilitat d'assumir pressupostàriament la seua construcció per part de les arques municipals davant de l'elevat cost de l'obra.

Finalment, es decidí elaborar un nou projecte arquitectònic que va reduir l'edificació a dos plantes, tal com ara podem contemplar. Es van iniciar les obres el 1992, i es va donar cabuda, entre altres dependències, a una sala d'exposicions, saló d'actes i biblioteca pública municipal.

Es va inaugurar un divendres 4 de desembre del 1998 coincidint amb l'organització d'una exposició commemorativa dedicada a la figura del pintor petrerí Vicente Poveda Juan (1875-1950).

DEPENDÈNCIES I SERVICIS

Dependències i servicis del Centre Cultural Municipal

Planta baixa:


- Saló d'actes
- Sala d'exposicions Vicente Poveda


Primera planta:


- Arxiu històric
- Biblioteca Pública Municipal Poeta Paco Mollá: Sala de lectura d'adults i infantil, hemeroteca, biblioteca informàtica, Internet, etc.
- Fundació Cultural Poeta Francisco Mollá Montesinos: biblioteca i objectes personals de l'insigne poeta local.

DADES

Adreça: Sant Bartomeu, 5

03610 Petrer (Alacant)

Telèfon: 96 698 94 09 (Oficina de Cultura - Administració)

 

Correu electrònic: cultura@petrer.es